Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Yatırımcısının Tahmini: Finans Kurumları Bitcoin’i Ciddiye Almaya Başlayacaklar

Tesla’nın en büyük yatırımcılarından biri olan Ark Invest, Bitcoin ile ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Ark Invest analistlerinden Yassine Elmandjra Bitcoin’in geleceğiyle ilgili yeni bir yazı paylaştı. Elmandjra bu yazısında Bitcoin’in mevcut durumunu ve altın ile arasındaki ilişkiyi de değerlendirdi. Ark Invest yaptığı bu değerlendirmeler sonucunda Bitcoin’in “küresel bir dijital para” olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Küresel Dijital Para

Ark Invest’in yayınladığı rapora göre Bitcoin’in bu kadar fazla kişiye çekici gelmesinin belli başlı birkaç sebebi var. Bunların arasında Bitcoin işlemlerinin kolaylıkla “denetlenebiliyor” olması, Bitcoin’in “parçalara (satoshi) ayrılabilmesi” ve bir yerden başka bir yere BTC göndermenin çok kolay olması gibi şeyler var.

Elmandjra tarafından hazırlanan rapora göre Bitcoin bu ve bunun gibi birkaç farklı özelliğiyle altını anımsatıyor. Fakat Bitcoin ile altın arasında ne kadar benzerlik olursa olsun Bitcoin’in piyasa değeri altınınkine kıyasla hala çok düşük. Elmandjra bu konu hakkında şunları söylüyor:

“Biz Bitcoin’in küresel dijital para olarak kullanılmasının mümkün olduğuna inanıyoruz. Bitcoin’in bu yönden altın kadar fazla talep görmesi gerekiyor… Fakat Bitcoin’in piyasa değeri -her ne kadar kimine göre ‘balon’ olsa da- hala altınınkinin yüzde 2’sine denk geliyor.”

Bitcoin, altının piyasa değerinin yüzde kaçına sahip? Kaynak: Forbes

Elmandjra’nın hazırladığı rapora göre Bitcoin’in altına benzemenin ötesinde ondan üstün olduğu belli başlı noktalar bile bulunuyor. Uzmanlar Bitcoin’in bu özellikler sayede büyümeye devam edeceğini düşünüyor ve şu notu ekliyorlar:

“Dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin altına benzerlik göstermekle kalmıyor, onun yetersiz kaldığı bazı noktaları da gideriyor… Bitcoin; ağ büyüdükçe ve olgunlaştıkça bir parasal varlık olarak daha önemli bir rol oynamaya başlayacak ve finans kurumları Bitcoin’i daha ciddiye alacaklar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment