Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin Tehlikede Mi? Binance Transferleri Dikkat Çekti

Kripto para piyasası oldukça durgun bir görüntü çizse de altcoin’ler arasında ciddi bir hareketlilik olduğu biliniyor. Tether, 29 Haziran tarihinde yaptığı duyuruda önemli bir miktarda USDT transferi yaptığını açıkladı. Bu transferin direkt olarak Tron blockchain ağından Ethereum blockchain ağına gönderilmesi ise dikkat çekti.

Tron Ağından Ethereum Ağına Transfer

Tether konu hakkında yaptığı açıklamada sirkülasyondaki USDT miktarının aynı kalacağını ve bu miktarda bir değişim yapmak yerine asıl yükü Ethereum ağına vermek istediklerini belirtti. Tron ağındaki USDT’lerin 300 milyon adeti yakılacak ve bunun yerine Ethereum ağında 300 milyon adet ihraç edilecek.

Şu an için USDT’nin OMNI, EOSIO ve Liquid ağlarında da olduğu görülüyor. Elde edilen verilere göre ise toplam USDT arzının %61,6’sı Ethereum ağında, %29,4’ü ise Tron ağında yer alıyor. Geri kalan %9’luk miktar ise yukarıdaki üç ağa bölüştürülmüş durumda.

Uzmanlar ise bu değişimin en büyük sebebinin Tron ağındaki sıkıntı olabileceğini vurgulamakta. Ethereum ağında özellikle DeFi nedeniyle ciddi bir tıkanıklık olsa da buna rağmen böyle bir transfer yapılması Tron yatırımcıları için tehlike anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment