Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Yatırımcısı Çinli Yetkililer Tarafından Tutuklandı

Çin medyası tarafından aktarılan haberlere göre önde gelen tezgah üstü kripto para alım satım platformlarından birisi olan Renrenbit’in kurucusu ve CEO’su olan Zhao Dong, Çinli yetkililer tarafından yakalandı ve tutuklandı.

Söz konusu haberin tam bir teyidi bulunmasa da bazıları Dong’un şu an için Hangzhou bölgesinde yer alan bir polis merkezinde tutulduğunu ifade etmekte. Bir diğer kaynak ise Dong’un Hangzhou yerine Yancheng içerisindeki bir polis merkezinde tutulduğunu iddia etti.

Bitfinex Kripto Para Borsası, Çin’in Hedefinde Mi Kaldı?

Sino Global Capital’in CEO’su Matthew Graham, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Zhao’nun mevcut durumunun onaylandığını ve gerçekten polis merkezinde tutulduğunu belirtti. Graham konu hakkında yaptığı açıklamada tutuklanma sebebinin tam olarak belli olmadığını ifade etti.

Yaşanan bu tutuklanma olayının RenrenBit’in operasyonları ile ilgili olmayabileceği ve bunun direkt oalrak Bitfinex kripto para borsasını ilgilendiriyor olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar bu durumun RenrenBit borsası ile alakalı olmamasının ortada tek bir seçenek bıraktığını ve geriye sadece Bitfinex kripto para borsasının kaldığın belirtmekteler.

Dong, bunun yanı sıra Bitfinex kripto para borsasının önde gelen yatırımcılarından ve hissedarlarından birisiydi. Bu da kripto para borsalarına göz açtırmayan Çinli yetkililerin bu sefer gözlerine uluslararası bir kripto para borsasını yani Bitfinex’i kestirmiş olabileceğini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment