Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilerinin Geliri Yüzde 23 Düştü

Bitcoin madencilerinin geliri Haziran ayında %23 gibi sert bir düşüş yaşadı ve bunun Mayıs ayında yaşanan blok ödülü yarılanmasının yanı sıra ağdaki düşük işlem ücretlerinden kaynaklandığı biliniyor. Bitcoin madencilerinin geliri Mayıs ayında 366 milyon dolar seviyelerindeyken Haziran ayında 281 milyon dolara kadar geriledi.

Bitcoin Madencilerinin Geliri Sert Düştü

Coin Metrics verilerine göre bu değer son 3 ayın en düşük seviyesi konumunda. Tabii ki bu verilerin madencilerin kazdıkları BTC’leri anında sattıkları göz önüne alınarak oluşturulduğu biliniyor. Mayıs ayına kıyasla sadece kazılan BTC miktarı değil aynı zamanda ağdaki işlem ücretleri ve buna bağlı olarak işlem ücreti komisyonları da düşüş yaşamış gibi gözüküyor.

Bitcoin Halving sonrasında mempool üzerindeki işlemlerde rekor kırılsa da bunun devamında ağda sert bir düşüş yaşandığı ortaya çıktı. Bitcoin ağının tıkanma noktasına gelmesi ve işlem ücretlerinin rekor kırması, yatırımcıların başka ağlara yönelmesine neden oldu. İşlem ücretleri artsa da işlem sayılarında ciddi bir düşüş olması da madencilerin işlerini baltaladı.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 9.000 dolar bandında gezinmeye devam ediyor ve madencilerin gelirinde ciddi bir düşüş yaşansa da ağın yeniden normale döndüğü görülüyor ve bu durum yakında madencilerin gelirini önemli ölçüde arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment