Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litvanya’nın Milli Dijital Parası Bir Haftaya Hazır

Dijital paralarla ilgili bir süredir araştırmalar yapan Litvanya, kendi dijital parasını çıkarma kararı aldı.

Finance Magnates gibi kaynaklara göre Litvanya Hükümeti yeni bir milli dijital para çıkarmak için harekete geçti. Hükümetin LBCOIN olarak adlandırdığı bu dijital tokenlardan 24 bin tanesinin önümüzdeki hafta satışa çıkarılması bekleniyor. Litvanya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Marius Jurgilas konu hakkında şunları söylüyor:

“Merkez bankası olarak dijital para fikrini uzun bir süre hiç ciddiye almamıştık. Ta ki başka birinin bizim yerimizi alabileceğini fark edinceye kadar… İnsanların taleplerini yerine getirmek durumundayız.”

Litvanya Merkez Bankasının burada özellikle Libra gibi projelere atıfta bulunuyor olabileceği düşünülüyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook bir süredir kendi dijital parasını geliştirmeye çalışıyor. Bu proje bazı isimler tarafından büyük destek görürken bazı isimlerden ağır tepkiler alıyor.

Satışa Hazırlanıyor

Litvanya Merkez Bankası tarafından geliştirilen bu dijital paralar altılı paketler halinde satılacaklar. Her bir paketin fiyatı 99 euro olacak ve kullanıcılar bunları doğrudan Merkez Bankasının yardımıyla ya da özel blockchain ağlarıyla alıp satabilecekler.

Litvanya’daki bu dijital para çalışmaları önümüzdeki süreçte tam olarak nasıl şekillenecek henüz bilinmiyor. Çin gibi ülkeler kendi geliştirdikleri dijital paraları sosyal yaşamın birçok alanında kullanılmasını istiyorlar. Litvanya’daki dijital para da zamanla farklı alanlarda kullanılmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment