Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Yılda 50 Kattan Fazla Değerlendi: Kusama (KSM) Nedir?

Son 24 saatte dikkat çekecek şekilde yükseliş gösteren Kusama (KSM) fiyatı yeniden 60 doların üzerine çıktı. KSM fiyatı yalnızca 1 yıl önce yaklaşık 1,20 dolardı. Bir yılda 50 katın üzerinde değerlenen Kusama nedir, KSM coin hangi borsalarda bulunur?

Kusama (KSM) bir günde %10 artış göstererek fiyatını 64 dolara kadar yükseltmeyi başardı. KSM fiyatı için rekor 65,14 dolarda konumlanıyor. Altcoin bu rekoru yaklaşık 1 ay önce kırmıştı. KSM son 24 saatte sergilediği yükseliş ile rekor tazelemeye çok yaklaşsa da, bu hedefe ulaşamadı. Yazım esnasında 61 dolar sularına gerileyen KSM, 60 dolarlık barajı korumayı başarıyor.

kusama-ksm
Kusama (KSM) için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

KSM hangi borsalarda bulunur?

Piyasa değerine göre yapılan listede 47. sırada bulunan KSM’nin yaklaşık 560 milyon dolarlık piyasa değeri bulunuyor. Kusama için ticaret hacmi ise 129.3 milyon dolar sularında seyrediyor. Kusama fiyatı 2020 yılının başında 1,20 dolar iken aralık başında kırdığı rekor ile 65 doların üzerine çıktı.

KSM coin, onlarca borsada 50’den fazla parite halinde listelenmektedir. Kusama’yı listeleyen önemli platformlar arasında Binance, OKEx, Hotbit, Huobi, Kraken, KuCoin gibi önemli kripto para borsaları bulunmaktadır.

Kusama (KSM) nedir?

Polkadot geliştiricileri tarafından yaratılan Kusama, kullanıcıları için hız gibi önemli bazı çözümler sunmayı amaçlayan deneysel bir blockchain platformudur. Kusama’nın yaratıcısı aynı zamanda Ethereum‘un da kurucularından biri olan ünlü bilgisayar bilimcisi Dr. Gavin Wood’tur. Kendini Polkadot’ın kuzeni olarak tanımlayan Kusama, geliştiriciler için büyük ölçüde birlikte çalışılabilirlik ve ölçeklenebilirlik sunmayı hedefler. Kusama, Parity Technologies tarafından geliştirilen bir alt yapı üzerine inşa edilmiştir.

Kusama, hızlı tempolu projeler için Polkadot’a bulunmayan özellikler vadederek; parçalanmış ağlar arasında yüksek düzeyde ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışılabilirlik sunar. Platform, kendi blockchainlerini yenilemek veya kullanmak isteyen geliştiriciler için bit deneme ortağı sağlamak için tasarlanmıştır. CoinMarketCap’e göre geliştiriciler Polkadot ekosistemine geçmeden önce Kusama’yı bir hazırlık ağı olarak kullanabilirler. Fakat, birçok proje Kusama ağı ile devam etmeyi de tercih etmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!