Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 28 Bin 500 Doları Aştı, Rekor Tazeledi

Bitcoin yükselişi yılbaşına sayılı günler kala rekor tazeleme devam ediyor. Bitcoin fiyatı bu sabah itibarıyla 28 bin 500 dolarlık barajı da aşarak, tüm zamanların en yüksek değerini burada konumlandırmayı başardı. Hem kripto para takipçileri hem BTC yatırımcıları fiyatın yeni yıla kadar 30 bin doları görüp göremeyeceğini merak etmeye başladılar. 

Bitcoin, 2021 yılına yalnızca birkaç gün kalmışken yeni bir rekor ile yatırımcısını yeniden sevindirdi. Geride bıraktığımız günlerde birçok kez rekor tazeleyen BTC, bu kez yeni rekoru 28 bin 500 doların da üzerinde konumlandırdı. Kripto para piyasasındaki bazı isimler Bitcoin cephesinde bir düzeltme beklerken, BTC atağa geçerek fiyatını son 24 saatte yaklaşık %8 arttırmayı başardı.

28 bin 300 dolardaki son rekordan sonra bir gerileme gösteren Bitcoin, yazım esnasında bakıldığında son 1 haftada %20 yükseliş gösterdi. Bitcoin piyasa hakimiyeti %69’a dayandı. BTC piyasa değeri ise 530 milyar doların üzerinde seyrediyor.

28 bin dolara tutunmak önemli

Yine 28 bin dolar üzerinde konumlanan bir önceki rekorun ardından yoğun bir satış baskısı ile karşı karşıya kalan BTC, yaklaşık 2 bin dolarlık bir gerileme yaşadı. Bu kez 28 bin 500 doların üzerine konumlanan yeni rekor ile tutunulması gereken 28 bin dolarlık baraj, psikolojik destek bölgesi olarak önem arz etmeye başladı.

Twitter’da Nebraskan Gooner ismi ile bilinen kripto para analisti, paylaştığı grafik ile 28 bin dolarlık desteğin Bitcoin boğa koşusunun sürüp sürmemesi adına önemini belirtti. Analist, BTC fiyatının 28 bin doların üzerinde kalması ile yeni bir boğa koşusuna başlayabileceğini dile getirdi. Fakat analist herhangi bir ters ivme gözlemlenmesi ile yeni bir satış baskısının başlayabileceğini de dile getirdi. Nebraskan Gooner, rekordan sonraki satın alma emirlerine bakıldığında, 28 bin doların iyi savunulduğunu da ekledi.

bitcoin-rekor
Analist tarafından paylaşılan BTC mum grafiği. Kaynak

Yeni rekoru ABD teşvik planı ve kurumsal yatırımların sürmesi tetiklemiş olabilir

ABD pazartesi günü Donald Trump’ın tek taraflı talebi ardından milyonlarca Amerikalı için “doğrudan ekonomik yardım” kapsamında yeni bir yasa çıkardı. ABD koronavirüs için 900 milyar dolarlık yeni bir yardımın yolunu açtı. BTC fiyatı, Nisan 2020’de çıkan ilk teşvik paketinden oldukça olumlu etkilendi. Bu nedenle ikinci teşvik paketinin Bitcoin için yine bir itici güç olabileceğine inanılıyordu. Yeni açıklanan kararların ardından 28 bin 500 doların üzerindeki rekorun gelmesi ile bu iddialar güçlendi. Henüz teşvik paketi yardımları başlamadan, uzun süredir beklenen kararın açıklanması ile Bitcoin piyasası da olumlu etkilendi.

Bunun yanı sıra Bitcoin’e olan kurumsal yatırım zinciri her geçen gün dünya çapında yeni bir şirketin eklenmesi ile büyümeye devam ediyor. Dün açıklanan üzere 480 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan sanal gerçeklik hizmeti veren NexTech 2 milyon dolarlık BTC yatırımı yaptığını açıkladı. Şirket MicroStrategy, Sqaure gibi önemli isimlerin ardından piyasa girmenin tam zamanı olduğunu açıkladı ve Bitcoin yatırımı yapmanın nakit tutmaktan çok daha kârlı olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!