Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birkaç Bitcoin Borsası Yeni Müşterilere Kapıları Kapatıyor

Bir iş yeriniz olsa ve yüzlerce, binlerce insan size para ödemek için adeta çaba sarf etse bundan daha iyisini dileyemezsiniz öyle değil mi? Konu Bitcoin olunca öyle olmuyor. Bitcoin borsaları böylesine büyük yeni müşteri akımına dayanabilmenin yollarını arıyorlar. Bu borsalar teker teker kapılarını yeni müşterilere kaparken piyasaya yeni dahil olacak yatırımcıların seçenekleri git gide azalıyor.

Seneye Tekrar Gelirsiniz

Bitcoin piyasasına ilk kez girmeye çalışıyorsanız veya uzun süredir piyasada olmanıza rağmen varlıklarınızı bölüştürmek istiyorsanız şu günlerde borsada yeni hesap açmanın pek kolay olmadığını fark etmişsinizdir. Bu şirketler adeta uygulama bombardımanına tutuluyor ve destek ekipleri, ihtiyacı olanlara hızlıca yardım etme konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu şirketlerin birkaçı şuan ellerindeki mevcut işlerle uğraşabilmek adına yeni müşteri kabul etmeyi bıraktı bile.

Yakın zamanda müşterilerden gelen şikayetler sonucunda Bittrex duruma tepkisiz kalmayıp şu açıklamayla yeni kayıt almayı durdurduğunu duyurmuştu:

“Bittrex topluluğuna katılmak isteyen bu kadar fazla yeni kullanıcıya sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ne yazık ki bu trafiği ve yükü kaldırabilmek adına destek ve arka uç sistemlerimizde güncellemeler yapmamız gerekiyor. Nitekim şuan için yeni hesap kayıtlarını durdurduk. Bittrex’te zaten hesabınız bulunuyorsa bu durumdan etkilenmeyeceksiniz. Lütfen normaldeki gibi giriş yapmaya devam edin.”

CEX.IO da yeni kayıtları durdurmasını buna benzer bir açıklamayla duyurdu:

“Borsamız her gün devasa miktarlarda kullanıcı kayıt oluyor. Bu (durum) destek ve doğrulama ekiplerimizin üstüne fazladan yük bindiriyor. Şuanda destek ekibimize gönderilen ticket sayısının kritik miktarlara ulaştığı noktaya geldik.”

Bitfinex’in yeni kayıt olmak isteyen kullanıcılara mesajı işe şöyle:

“Sisteme yeni ve küçük hesapları doldurarak mevcut müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini zedelememek için yeni hesap kayıtlarını geçici olarak durdurduk.”

Bitcoin Exchanges Are Closing Their Doors to New Traders

Yetersiz Sistem

Diğer borsalar yeni müşteriler alımını durdurma gibi bir karar vermemiş olabilir ancak pek çok insan bu borsalardaki tecrübelerinin çok da farklı olmadığını düşünüyor. Bu borsalar yeni müşteri almayı kabul etmemiş olsalar da mevcut müşterilerin yaptıkları işlemlerin ve uygulamaların oldukça yavaş işlenmesi, müşterilerin bu durumdan epey şikayetçi olmasına yol açıyor. Zira Bitcoin fiyatı gözlerinizin önünde uçup giderken bilgisayarınızın başında adeta “sıra beklemek” pek hoş bir his değil.

Dediğimiz üzere şuanda pek çok borsa piyasaya gelen yeni kullanıcı akımıyla birlikte ciddi ölçüde performans düşüklüğü yaşıyor. Bu düşüşün farkına varan Kraken şöyle bir açıklama yaptı:

“Performans aşırı derecede düşük ve güvenilmez. Müşteriler tüm web ve API hizmetleriyle etkileşim kurarken ağır gecikmeler ve zorluklar yaşayabilir. Talepler sıklıkla zaman aşımına uğrayacak ve başarısız olacak. An itibariyle bunun tek çözümü bekleyip daha sonradan tekrar denemek.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment