Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Yeni Adım: ICO Düzenlemek Teşvik Edilecek

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yetkililer, ülke sınırları içerisindeki şirketlerin ICO düzenlemelerine olanak tanıyacak yeni bir yasal çerçeve üstünde çalışıyorlar.

2019 yılında yürürlüğe sokulması planlanan yeni kurallar, BAE sınırları içerisindeki şirketlerin ICO aracılığıyla yatırım toplamalarına imkan tanıyacak. Şirketler artık IPO düzenlemenin yanı sıra ICO düzenleyerek kripto para satışlarından yatırım toplayabilecekler.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki menkul kıymet otoritesinin yöneticisi Obaid Saif al-Zaabi, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Emirates Menkul Kıymetler ve Emtia Kurulu (SCA), ICO’ların menkul kıymet olarak sınıflandırılması önerisini onayladı. 2019’un ilk yarısında konuyla ilgili düzenlemeleri hazırlamayı planlıyoruz.”

Zaabi, yaptığı açıklamalarda ICO’larla ilgili yasal düzenlemelerin şimdiden tasarlandığını ve bu süreç dahilinde yabancı ülkelerden danışmanlarla çalışıldığını da belirtti.

Reuters tarafından yapılan habere göre petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve hisse senedi piyasalarındaki durgunluk Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki IPO’ların zaman içerisinde verimsizleşmesine yol açtı.

Yerel ekonominin kalkınmasına ve ülke içerisindeki şirketlerin yatırım toplamasına yardımcı olmak için ICO’lardan faydalanmayı düşünen tek ülke Birleşik Arap Emirlikleri değil. Maliye Bakanı Berat Albayrak da bundan bir süre önceki açıklamalarında ICO’lardan faydalanılabileceğini açıklamıştı.

BAE’deki yetkililer ICO’ları yasal olarak düzenlemenin yanı sıra IPO’ları da teşvik etmek için çeşitli adımlar atabilirler. Yetkililerin bu konuda atmayı düşündükleri adımlardan biri, aile şirketlerine ellerindeki hisselerin yüzde 100’ünü satışa çıkarma imkanı sunmak. Bu fikir değerlendirilmesi için başbakanlık ofisine sunuldu.

Eğer Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yetkililer ICO’larla ilgili sıkı bir çalışma yürütüp sağlam düzenlemeler hazırlarlarsa BAE bu alanda somut bir adım atmış ülkeler arasına adını yazdıracak. Halihazırda bu ülkeler arasında Malta gibi bu konuda birbirinden farklı projeleri hayata geçirmiş ülkeler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment