Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık: Bazı Kripto Para İşlemleri Vergiye Tabii Tutulacak

Birleşik Krallık‘taki vergi otoritesi, bireysel kripto para sahipleriyle ilgili yeni bir bildiri yayınladı.

“Kripto Varlıkların Bireysel Kullanımı” adı altında  yayınlanan bu bildiride kripto para alan, satan, kripto para ile ödeme alan ya da yapan kişilere değiniliyor. Birleşik Krallık’taki vergi otoritesi, bireysel amaçlarla kripto para kullanan kişilerin vergi ödemek zorunda kalabileceklerini belirtiyor.

Sonunda Yayınlandı

Birleşik Krallık’taki kripto para kullanıcıları bir süredir kripto para ile yaptıkları işlemlerin vergiye tabii olup olmayacağını merak ediyorlar.

Kripto para kullanıcılarının en çok merak ettiği bir diğer şey ise tam olarak hangi kripto para işlemlerinin yetkililere bildirileceği, hangilerinin ise bildirilmeyeceği. İngiliz Gümrük ve Gelir İdaresi, bu soruları cevaplamak için bir bildiri hazırladı.

Yayınlanan bu bildiriye göre kripto paralarla yapılan bazı işlemler duruma göre sermaye kazancı vergisine ya da gelir vergisine tabii tutulabilirler.

Eğer bir çalışan, işvereninden kripto para ile maaş alıyorsa Ulusal Sigorta olarak bilinen sosyal yardım fonuna ödeme yapmak zorundalar.

Kripto paraların hala çok yeni varlıklar olduğunu belirten Gümrük ve Gelir İdaresi, bu alandaki vergi yasalarının henüz tam anlamıyla hazır olmadığını vurguluyor ve şöyle ekliyor:

“Gümrük ve Gelir İdaresi olarak kripto para işlemlerini teker teker inceleyip, işlemleri uygun olan vergi yasalarına tabii tutacağız. Kripto para sektörü geliştikçe bizim görüşlerimiz de değişebilir.”

Yetkililer bu bildiride kripto paraların bireysel kullanımına odaklanıyorlar ve şirketlerle ilgili kapsamlı bir bilgi vermiyorlar. Ancak şirketler için özel bir bildiri hazırlanacağını da belirtmek gerek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment