Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta Dijital Bankalara Göç Başladı

Birleşik Krallık’ta insanlar banka hesaplarını kapatıp alternatiflere yönelmeye başladılar.

Mirror’ın haberine göre ülke genelindeki birçok vatandaş dijital dönüşüme uyum sağlamaya başladı. Bu habere göre Birleşik Krallık’ta son 3 ay içerisinde 250 bin kişi banka hesabını kapatma kararı aldı.

MoneyComms’un kurucusu Andrew Hagger’ın açıklamalarına göre şubat ayı içerisinde 96 bin, mart ayında ise 113 bin kişi banka hesabını kapattı. Hagger, insanların banka hesaplarını kapatmalarıyla ilgili şunları söylüyor:

“Bankalar kredili mevduat hesabı ücretlerini arttırdıkları için insanlar banka hesaplarını kapatmaya başladılar.”

Hagger gibi isimlerin açıklamalarına göre insanlar banka hesaplarını kapatıp daha ucuz alternatiflere yönelmeye başladılar. Bankalardan kaçan insanlar soluğu dijital ortamda aldılar.

Dijitale Geçiş

Birleşik Krallık’taki insanlar banka hesaplarını kapatıyorlar ama başka şekillerde bankacılık hizmeti almaya devam ediyorlar. Ve bu hizmetleri büyük ölçüde dijital platformlardan alıyorlar.

Yılın ilk üç ayı içerisindeki verilere göre özellikle Monzo gibi dijital bankaların müşteri sayısında kayda değer bir artış yaşandı. Görünüşe göre geleneksel bankalardaki hesaplarını kapatan insanlar dijital bankalara yönelmeye başlıyorlar.

Birleşik Krallık gibi ülkelerde finans ihtiyaçlarını dijital yollarla karşılayan insanların sayısı hızla artıyor. Bu sırada İngiltere Merkez Bankası’nın da kendi dijital parasını geliştirmeyi düşündüğünü biliyoruz. Eğer ülkedeki dijital dönüşüm süreci bu şekilde ilerlerse belki de Birleşik Krallık’ın da kendi dijital parasını geliştirdiğini görebiliriz..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment