Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık, Yedi Kripto Reklamını Yasakladı

Birleşik Krallık’ın reklam gözlemcisi, kripto reklamlarının “kırmızı alarm” niteliğinde olduğunu belirtti ve yedi kripto reklamını yasakladı.

eToro, CoinBurp, EXMO, Luno, Kraken, Coinbase borsaları ve pizza zinciri Papa Josh’s şirketlerinin reklamları, Reklam Standartları Kurumu’nun (ASA) kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklandı.

Regülatörler, kripto reklamlarını takip ettiklerini ve 2022 yılında gözlemleri sonucu alacakları kararları kapsayacak bir özel rehber oluşturacaklarını söyledi. ASA, taraftar token’ları ve NFT’leri de denetleyeceğini belirtti.

Reklamlarda ihlal edilen kurallar arasında “tüketicilerin deneyimsizliklerinden ve saflığından yararlanma, yatırımın risklerini göstermemek ve bitcoinin gelecekteki getirisi hakkında yanıltıcı iddialar” yer alıyor.

ASA, şirketleri “Ürünlerin “kompleks ve volatil” olduğu hakkında tüketicilerin bilgi eksikliğinden yararlanmaya çalışma” konusunda uyardı. Şirketlere herhangi bir ceza uygulanmazken ilgili reklamlar kaldırıldı. Şirketlere ayrıca gelecekteki reklamlar için kripto para birimlerinin değer kazanabileceği gibi kaybedebileceğinin açıklanması ve Birleşik Krallık’ta kripto paraların regüle edilmediğinin belirtilmesi şartları koşuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!