Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşmiş Milletler Blockchain’in de Konuşulacağı Bir Panel Oluşturuyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Üst Düzey Dijital İşbirliği Paneli”ni oluşturdu ve panelde Blockchain teknolojisinin de yer alacağını duyurdu.

“Türünün ilk örneği” olacağı iddia edilen panelde çeşitli sektörlerden, akademi dünyasından ve sivil yaşamdan 20 uzman isim toplanacak ve bu uzmanlar son zamanlarda ortaya çıkmış dijital teknolojilerin dünya ekonomilerine etkileri hakkında konuşacaklar.

BM Sekreterliği adına konuşan Amandeep Gill, konu hakkında şu yorumu yaptı:

“Blockchain’i ya da Yapay Zeka’yı incelemeden ‘web 3.0’ devrimini anlayamazsınız. Umuyoruz ki bu dijital alanların insan hakları ve gizlilik bağlamları dahilinde incelenecek olması ortak ilkeler belirlememizi sağlayacak.”

Dünya’nın gittikçe dijitalleştiğini ve bu dijital alanların çeşitli fırsatlar sunduğunu belirten Gill, günümüzde yaşanan dijital transformasyonun belli başlı riskler barındırdığını da söyledi. Gill’e göre dijital alanda yaşanan gelişmeler daha fazla siber saldırıya yol açabiliyor. Gill’e göre dünyanın dijitalleşmesi siyasi seçimleri de ciddi ölçüde etkileyebilir.

BM Genel Sekreteri yaptığı açıklamalarda panel yöneticilerinin kimler olacağını da açıkladı. Oluşturulacak paneli Amerikalı yardımsever Melinda Gates ve Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma yönetiyor olacak.

Jack Ma’nın Blockchain ile ilgili çeşitli yorumları bulunuyor ve bunların genel olarak olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi Blockchain teknolojisinin “insanlığın geleceğini hayal edebileceğimizden daha çok değiştirebileceğini” söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment