Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Steven Cohen Kripto Dünyasına Geri Dönüyor

Point72 Asset Management’ın kurucusu olan Milyarder Steven Cohen, kripto dünyasına geri döneceğini ve blockchain teknolojisine destek vereceğini bildirdi.

Anonim kaynaklara göre Steven Cohen, özel sermaye şirketi Cohen Private Ventures aracılığı ile Arianna Simpson‘un kripto para birimi fonu olan Autonomous Partners‘a yatırım yaptı.

En son portföy değeri yaklaşık olarak 24 milyar dolar olan Point72 Asset Management, aynı zamanda Cohen Private Ventures’ın Genel Müdürü olan Andrew B. Cohan tarafından yönetiliyor.

Arianna Simpson Autonomous Partners’ı Aralık 2017’de oluşturdu. Şu zamana kadar Autonomous Partners, özel sermaye şirketlerinden Union Square Ventures, Coinbase CEO‘su Brian Armstrong ve eski Paypal COO‘su ve Craft Ventures kurucularından David Sacks tarafından yatırım aldı.

Simpson, fonun ortaklarının “sermayelerinin ötesinde çok fazla değer katacak yatırımlar” aradığını vurguladı.

Autonomous Partners’ın fonun düşük yüzdeleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi ana kripto para birimlerine ayrılmıştır. Fon daha çok kripto tabanlı altyapı projelerine, anonimlik odaklı altcoinlere ve kripto şirketlerinin ölçeklenebilirlik sorunlarına odaklanmaktadır. Fon ayrıca merkeziş olmayan kripto para borsaları için bir protokol olan OX’e de yatırım yapmıştır.

Simpson ayrıca XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı konusunda ABD’li düzenleyicilerin yaptıkları açıklamalardan dolayı Ripple’a (XRP) yatırım yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment