Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitci CEO’su Kripto Para Piyasasında Topluluk Yönetiminin Önemi Hakkında Konuştu

Kripto para piyasalarındaki topluluk yönetimi uygulamaları yatırımcılara sunulan trading ortamının gelişimine katkı sunuyor. Özellikle doğru ve hızlı bilgi akışının öne çıkması, yatırımcı ilişkilerini farklı bir seviyeye taşıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru Bitci Borsa’nın CEO’su Ahmet Onur Yeygün görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Geleneksel piyasalara yenilikçi bir alternatif olarak görülen kripto para piyasaları, birçok alanda yatırımcılara yönelik yeni ve farklı yaklaşımlar getiriyor. Bu kapsamda, özellikle yeni bakış açılarının öne çıktığı topluluk yönetimi uygulamaları oldukça dikkat çekiyor. Peki kripto para piyasalarındaki topluluk yönetimi, geçmiş uygulamalara kıyasla ne gibi farklılıklar içeriyor? Bitci Borsa CEO’su Ahmet Onur Yeygün konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Geleneksel piyasalara baktığımızda, özellikle borsalar açısından yatırımcılara bilgi akışı sağlanması genellikle Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılıyor. Bu rutin uygulamanın yanı sıra şirketlerin yatırımcı ilişkileri birimleri üzerinden alınan belirli aksiyonlar da olabiliyor. Ancak günümüzdeki bilgi akışının işleyişine göre değerlendirdiğimizde rahatlıkla bu uygulamaların oldukça yavaş işlediğini söyleyebiliriz. Ayrıca yatırımcıların alıcı konumda olduğunu, dolayısıyla çoğunlukla tek taraflı bir iletişim süreci işlediğini de ifade edebiliriz.

Kripto ekosistemini harekete geçiren güç: Topluluk yönetimi

Diğer bir yandan, halihazırda faaliyet yürüttüğümüz kripto para piyasalarında durumun böyle olmadığını görüyoruz. Çünkü ilk günden bu yana yenilikçi uygulamalarla öne çıkan kripto para piyasalarında, ana faaliyet alanlarının temelini oluşturan dinamiklerin başında topluluk yönetimi uygulamaları geliyor.

Kripto para projelerinin başarılı olması; güven inşa etme, benimsenme oranlarını artırma ve sorun giderme kapasitesine sahip olma gibi belirli dinamiklere dayanıyor. Tam da bu noktada topluluk yönetimi uygulamalarının sağlıklı biçimde işlemesi projeler adına büyük önem taşıyor. Bu sebeple, ekosistemdeki paydaşların topluluk yönetimi yaklaşımlarının, sistemin gelişimi ve devamlılığı için harekete geçiren bir güç olduğunu bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

İnteraktif enformasyon akışı fark yaratıyor

Ekosistemimiz, bu süreçte sosyal medya mecralarının sağladığı avantajlardan önemli ölçüde faydalanıyor. İlgili platformlar aracılığıyla yatırımcılara yönelik interaktif bilgi akışı sağlanırken, anlık bilgi alışverişi atmosferinin oluştuğunu da gözlemleyebiliyoruz. Böylelikle, yatırımcı tarafının birinci elden doğru ve hızlı biçimde bilgilendirilmesi, orta ve uzun vadede güvenilirliğin artmasına da katkı sağlıyor.

Kripto para piyasalarındaki bu yaklaşımlar, geleneksel piyasalara kıyasla yatırımcıları FUD’lardan (korku, belirsizlik endişe) koruma konusunda ciddi başarılar elde edilmesini sağlayabilir. Tüm bunlar, kripto para piyasalarındaki topluluk yönetimini geleneksel piyasalardaki yaklaşımlardan ayrıştıran emareler olarak değerlendirilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!