Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Coinbase Bu Ülke İçin USDT ve İki Coin Ticaretini Durdurdu!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Kanadalı kullanıcıları için dünyanın en büyük stablecoin’i Tether (USDT) de dahil üç kripto para biriminde ticareti askıya alacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Kanada’daki faaliyetlerini tekrardan başlatan Coinbase, 3 stablecoin için ticareti durdurma kararı aldı. Coinbase 16 Ağustos tarihinde yayınladığı bir açıklama metninde, Kanadalı kullanıcılar için Rai Reflex Index (RAI), Dai (DAI) ve Tether ticaret hizmetlerini 31 Ağustos TSİ 19.00’dan itibaren askıya alacağını bildirdi.

Coinbase, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Borsamızdaki varlıkları listeleme standartlarımızı karşıladıklarından emin olmak için düzenli olarak izliyoruz. En son incelemelerimize dayanarak Kanada’da Rai Reflex Index, Dai ve Tether ticaretini askıya alacağız.

Coinbase buna karşılık askıya alma kararının kullanıcı cüzdanlarında bulunan Rai Reflex Index, Dai ve Tether varlıklarını etkilemeyeceğini belirtti. Borsa, askıya alma işlevinden sonra da bu varlıklar için para yatırma ve çekme seçeneklerini destekleyecek.

Coinbase geçtiğimiz hafta yaptığı duyuruda, daha önce hizmet verdiği ancak sonra geri çekildiği Kanada’daki faaliyetlerini resmi olarak tekrar başlattığını duyurmuştu.

Kanada’nın bugüne kadar kripto para ekosistemine karşı sert bir tutum takındığı biliniyor. Yıl başından bu yana aralarında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in de bulunduğu, Paxos, OKX ve dYdX gibi pek çok kripto para şirketi ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmıştı. Faaliyetlerine devam etmekte ısrarcı olan Crypto.com ise Coinbase ile benzer bir yol izlemiş ve USDT’yi Kanada’da liste dışı bıraktığını belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!