Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Hackerının 33,3 Milyon Dolarlık Pozisyonu Bitcoin Çöküşü ile Tasfiye Edildi!

Geçtiğimiz yıl yaşanan BNB Chain (BSC) körpü hack’inin sorumlusunun 33 milyon dolarlık BNB (BNB) pozisyonu yaşanan düşüş ile birlikte tasfiye edildi.

Kripto para piyasasında TSİ dün gece saatlerinde başlayan düşüş ile birlikte BNB Chain’den 150 milyon dolar çalan köprü hackerının 33,3 milyon dolarlık pozisyonu tasfiye oldu. Geçtiğimiz yılın 7 Ekim tarihinde BSC üzerinden yaklaşık 600 milyon dolar değerinde varlık çalan hacker, elde ettiği BNB’ler ile 150 milyon dolar değerinde USDT ve USD Coin (USDC) almıştı. Hacker o günlerde Venus Protocol’de (XVS) 900 bin vBNB’lik bir pozisyon açarak gündeme gelmişti.

On-chain analiz platformu DeBank verilerine göre yaşanan son düşüşle birlikte BNB fiyatı 220 doların altına gerileyince hackerın 33 milyon dolar değerindeki vBNB pozisyonu 3 kademede tasfiye oldu. İlk olarak 1.100 dolarlık tasfiye gerçekleşirken ardından 5,4 milyon dolar ve son olarak 27,9 milyon dolarlık bir kayıp yaşandı.

Şu anda hacker adresinin Venüs’te hala 912.235 BNB teminatı ve 112 milyon USDT ile 36,75 milyon USDC borç pozisyonu bulunuyor.

Hack olayından aylar sonra harekete geçen BNB Chain ekibi hacker tarafından oluşturulan 150 milyon dolarlık pozisyonun sorumluluğunu üstleneceğini ve devralacağını açıklamıştı. Venus Protocol üzerindeki bu pozisyon, topluluk oylaması sonucu alınan karar doğrultusunda BNB Chain kontrolünde yer alan bir whitelist adresine bağlanmıştı.

Pozisyonun sorumluluğu hackerın kendisinde olmadığı için herhangi bir likidite ekleyemedi ve pozisyon tasfiye edildi.

CoinGecko verilerine göre BNB fiyatı dün 230 dolar seviyelerinden %10’dan fazla düşüşle 204 dolar seviyesine geriledi. BNB yazım esnasında 217 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!