Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devinin Coin’i İçin ABD Bankalarını Aşan Faiz Oranına Dair Yeni Teklif: Düşürülecek!

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO’nun (MKR) bankaları geride bırakan ve DAI Tasarruf Oranı (DSR) olarak adlandırılan yıllık faiz ürününde, %40’lık indirime gidilmesi teklif edildi.

Dai (DAI) stablecoin’inin ihraççısı MakerDAO, henüz geçtiğimiz hafta DSR’yi %3 seviyesinden %8 seviyesine yükselterek %166’lık bir değişime imza atmıştı. MakerDAO 17 Ağustos tarihinde yönetişim sitesi üzerinde yayınladığı teklif metninde, kullanıcıların pasif getiri elde etmek amacıyla kullandığı DAI tasarruf ürününün getiri oranında büyük bir düşüşe gitmeyi önerdi.

Ancak DeFi devi, kararın üzerinden henüz bir hafta geçmiş olmasına rağmen Dai Tasarruf Oranı’nda yeni bir değişikliğe giderek %8 olan getiri oranını %5’e düşürmeyi teklif etti. Bu düşüşün yaklaşık %40 daha az potansiyel kazancı temsil ettiği görüldü.

Teklifte Dai Tasarruf Oranı’ndaki değişikliğin yanı sıra Gelişmiş Dai Tasarruf Oranların’da (EDSR) da çeşitli düzenlemeler yapılması önerildi. Bunun yanı sıra MakerDAO’nun işleyişine dair bazı güncellemeler ve tahsisatlar da teklifte yer alan noktalar arasında bulundu.

Teklifin geçirilmesi için 76 bin MKR’ye ihtiyaç duyulurken 16 Eylül tarihine kadar yayında kalacağı belirtildi. Şu ana kadar önergeye 45 bin MKR ile destek verildi.

Bu oranla ABD’li bankaları getiri vaadi bakımından geride bırakan MakerDAO’ya başta TRON (TRX) kurucusu Justin Sun olmak üzere pek çok kripto para aktörü yoğun bir ilgi göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!