Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan DeFi Devine Bir Hamle Daha: 147 Milyon Dolarlık Ethereum Transferi!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, yüz milyonlarca dolar değerinde kripto parayı transfer ettikten sonra varlıklarının bir kısmını pasif getiri için merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO’ya aktardı.

On-chain güvenlik platformu PeckShield 11 Ağustos tarihinde sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderide, Justin Sun adına etiketlenmiş bir adresin oldukça yüksek tutarlı transferler gerçekleştirdiğini aktardı.

Verilen bilgilere göre Sun, ilgili adresinden 0xBCb7 adresine 147 milyon dolar değerinde 70.290 wstETH, 45 milyon adet USDD ve 9 milyon dolar değerinde 5.008,9 Ethereum (ETH) transfer etti.

Bu işlemlerin ardından, adres MakerDAO’ya 141 milyon dolar değerinde 67 bin adet wstETH yatırdı ve 59,8 milyon adet Dai (DAI) stablecoin borç aldı. Justin Sun, aldığı 60 milyon dolarlık borcu DAI havuzundaki %8’lik getiri fırsatından yararlanmak amacıyla MakerDAO’ya yatırdı.

MakerDAO bu haftanın başında DAI stablecoin’in getiri oranını %8’e çıkararak birçok ABD’li finans kuruluşunu getiri anlamında geride bırakmıştı. Sun da bu fırsattan yararlanarak 9 Ağustos tarihinde MakerDAO’ya ortalama 80 milyon dolar değerinde varlık yatırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!