Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Açıkladı: Askeriyede Kripto Paralar ile Yolsuzluk Skandalı!

Ukrayna’nın askeri yapısında fark edilen kripto para ile yolsuzluk skandalı Devlet Başkanı Volodimir Zelensky’yi harekete geçirdi.

Yaklaşık 2 yıldır Rusya ile savaşta olan Ukrayna’da ortalığı kızıştıran bir skandal yaşandı. Yetkililer tarafından yapılan denetim sırasında, bölgesel olarak zorunlu askere alımla ilgilenen büroların başkanlarının rüşvete karıştığı fark edildi. Aktarılan bilgilere göre “TCC” olarak anılan bu birimler süreç içerisinde kripto para ile rüşvet aldı ve görevini kötüye kullandı.

Kolluk kuvvetleri TCC’lerin denetimi sırasında, özellikle genel seferberlik sürecinde ulusal güvenliği tehdit eden ve devlet kurumlarına olan güveni sarsan yolsuzluk vakalarına rastladı. Başkan Zelensky önderliğinde yapılan açıklamada, belirlenen tüm bölge merkez başkanlarının görevden alındığı belirtildi.

Askere alım merkezinde yer alan yetkililerin, vatandaşların zorunlu askerlikten kaçmalarına yardımcı olmak amacıyla rüşvet aldığı kaydedildi.

Söz konusu birimler arasından 112 kişiye ceza davası açılırken 33 farklı şüpheli ilan edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Zelensky, askere alım sistemindeki bu durumun temizlenmesinin önemine yer verildi:

Kararlarımız aşağıdaki gibidir. Tüm bölgesel askeri komiserleri görevden alıyoruz. Bu sistem, savaşın ne olduğunu tam olarak bilen insanlar tarafından yönetilmelidir. Cephede bulunmuş ya da sağlıklarını kaybettikleri, uzuvlarını kaybettikleri için siperlerde bulunamayan, ancak onurlarını koruyan ve alaycı olmayan askerler. Bu askere alma sistemi onlara emanet edilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!