Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Projesinin Bir Ülkedeki Lisansı Sahte Çıktı!

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), kripto kredi platformu Helio Lending’in ülkede kredi lisansı bulunduğuna dair yanlış beyan vermesi nedeniyle cezaya çarptırıldığı bildirdi.

ASIC 17 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Avustralya merkezli Helio Lending’in Avustralya Kredi Lisansı’na (ACL) sahip olduğu yönünde yanlış bir beyan verdiğini duyurdu. Helio Lending, bu kapsamda para cezası aldı.

Helio Lending’in bu cezayı almasına neden olan yanlış beyanın ise 2019 yılında kripto kredi platformunun web sitesinde yayınladığı bir makalede yer aldığı ifade edildi. Suçlama, 2022 yılının nisan ayında gerçekleştirildi. Helio Lending ise suçunu kabul ederek iyi hal kapsamına girmeyi başardı.

Helio Lending’in cezasına karar verilirken kripto kredi platformunun iyi hali göz önünde bulunduruldu. Suçunu kabul eden şirkete, 12 aylık iyi hal koşuluyla yalnızca 9.936 dolar para cezası verildi. Helio Lending’in belirlenen süre içerisinde iyi hal koşullarını ihlal etmesi durumunda para cezasının 160 bin dolara kadar yükseltilebileceği belirtildi.

ASIC Başkan Yardımcısı Sarah Court, şirketlerin müşterilerine doğru bilgiler vermesini beklediklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!