Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 1.500 Dolara Mı Düşecek? Bloomberg Analistlerinden Yeni Tahmin

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz hafta yaşanan Kanlı Çarşamba sonrası 6.000 doların da altına inmiş ve piyasada ciddi bir panik ortamına yol açmıştı. Daha sonra hafif bir hareketlenme ile 5.600 doların üzerine çıkmayı başaran Bitcoin, yeni gelen bir düşüş dalgası ile yeniden dibe çakıldı ve 5.300 dolara kadar geriledi.

Bitcoin’in Geleceği Pek Parlak Değil

Bitcoin geçtiğimiz bir kaç gündür serbest dalış eğiliminde. 12 saat civarında 700 dolar kayıp yaşayan Bitcoin, piyasanın da 28 milyar dolar civarında hacim kaybetmesine neden olmuştu.  Bütün bunların sebebi değil de, en azından tetikleyicisi olarak Bitcoin Cash’in hard fork’u hedef gösterilmekte.

Bloomberg kaynağının aktardığı habere göre ise, Bitcoin 5.300 dolarlık düşüşü mumla aratabilir. Bloomberg Intelligence kaynağının aktardığına göre, Bitcoin %70 civarı daha düşüş yaşayıp, 1.500 seviyelerine gerileyebilir. Tahmini yapan Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin Cash hard fork’unun kar topunun yuvarlanmaya başlamasına neden olduğunu vurguladı.

”Bir kaç hafta önce başlayan pump, spekülatif long pozisyonlarla piyasayı bir nebze hareketlendirdi ancak bu oldukça dayanıklı bir ayı piyasası.”

Aynı görüşü paylaşan başka bir analist ve hedge fonu yöneticisi olan Travis Kling ise, geçtiğimiz Perşembe günü konu hakkında şunları ifade etmişti:

”Dün gece iyi uyumadım. Bitcoin Cash ile ilgili çok kötü bir şeyin – tahmin etmesi oldukça zor – gerçekleşme ihtimali var ve bu daha sonra bütün kripto para piyasasını etkileyebilir.”

Piyasa gerçekten de Bitcoin Cash olaylarının başlangıcından beri bir türlü belini doğrultamadı ve bugün yaşanan düşüş de bunun en büyük kanıtlarından.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment