Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.com Bütün Gücünü Bitcoin Cash ABC Madenciliğine Ayırıyor

Bitcoin Cash’in ve kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Roger Ver‘in sahip olduğu Bitcoin.com madencilik havuzunun kullanıcıları, hard fork sonrası devam eden hash savaşları için bütün gücünü Bitcoin Cash ABC madenciliğine ayırdı.

Bitcoin.com madenciliği, kullanıcıların kendi madencilik cihazlarını ağ için kullanmalarını veya onların şirketten hashrate kiralamalarına olanak sağlıyor, yani teknik olarak ”bulut madenciliği” yapılıyor. Bitcoin.com’un bugüne kadar sert eleştirilere maruz kaldığı bilinse de, bugüne kadar böyle bir ‘zorunlu’ ağ değişikliği yapması ile gündeme gelmemişti.

Bitcoin.com, Bitcoin (BTC) için toplamda 400 petahash’dan daha fazla hashrate’e sahip ve ilk kuruluşundan beri 1700 blok kazmayı başardı. Firmanın başarı oranı Bitcoin Cash için, Bitcoin’e kıyasla çok daha iyi ve Roger Ver’in şirketi BCH ağında 6000 blok’tan daha fazlasını kazdı. Bitcoin ağında sahip olunan hashrate’in, Bitcoin Cash’e aktarılması demek, Bitcoin ABC ekibinin Craig Wright’ın Bitcoin Cash SV ekibine karşı ciddi bir fark atması demek oluyor. Ancak bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Bitcoin.com’un Bitcoin ağında sadece 4 yeni blok bulduğunu belirtmekte de fayda var.

Bir çok kullanıcı Bitcoin ABC işlemlerinin borsalarda başlaması ile, Bitcoin Cash ABC’nin uçuşa, SV’nin ise çöküşe geçeceğini beklemekte. Geçtiğimiz günlerde Bitmain‘in kurucu ortağı Jihan Wu da, işlemler açılır açılmaz elindeki bütün Bitcoin Cash SV’leri dumplayacağını bildirmiş ve açık bir tehditte bulunmuştu. Craig Wright ise bu savaşın oldukça uzun olduğunu, eninde sonunda ise kendilerinin kazanacağını iddia etmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment