Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10 Milyar Dolarlık Volatiliteye Hazırlanıyor: Fiyat Yükselişe Geçebilir Mi?

Piyasa yüklü miktarda opsiyon vadesine hazırlanırken Bitcoin’de (BTC) volatilite bekleniyor.

En büyük opsiyon borsası Deribit’teki açık pozisyonların %20’sinden fazlası “paranın içinde (ITM)” olarak 28 Haziran Cuma günü sona erecek.

ITM olan opsiyonlar, dayanak varlık olan Bitcoin’in fiyatında belirli bir seviyenin üzerinde veya altında oldukları anlamına gelmektedir. Bu, birçok yatırımcının kar elde etme fırsatına sahip olacağı ve dolayısıyla piyasada yüksek işlem hacmi ve fiyat dalgalanmaları olacağı anlamı taşımaktadır.

10 milyar dolarlık hareketlilik

Büyük Açık Pozisyonlar: Deribit’te açık pozisyonların %20’sinden fazlasının ITM durumda olması, büyük bir miktarda Bitcoin’in vade sonunda el değiştirebileceğine işaret etmektedir.

Opsiyon vade bitiminin ardından piyasasının olumlu seyrini koruması durumunda yükseliş yönlü beklentinin artma ihtimali bulunuyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Deribit CEO’su Luuk Strijers, cuma günü vadesi dolacak opsiyonların nominal büyüklüğünün 10 milyar doların üzerinde olacağını kaydetti:

Cuma günkü büyük üç aylık vade sonuna yaklaşırken, potansiyel olarak ‘dörtlü cadı’ ve ABD piyasalarındaki ilgili dalgalanmadan etkilenen Deribit açık faizinin %20’sinden fazlası, 2,7 milyar doların üzerinde bir miktara denk geliyor. Cuma günkü opsiyon vadesinin toplam nominal büyüklüğü 10 milyar doların üzerinde olacak.

12 Temmuz’a kadar yükseliş görülebilir

Strijers, Bitcoin açık faizinin dağılımında kısa vadeli düşüş hissiyatının belirgin olması nedeniyle, “opsiyon çarpıklığına bakarak tüccarlar tarafından 12 Temmuz’a kadar Bitcoin için olumlu bir değişim beklendiğini” sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, Bitcoin opsiyon piyasasında Deribit platformundaki büyük ITM pozisyonlarının vadesinin dolması, piyasada yüksek volatilite ve işlem hacmi artışa yol açma potansiyeli taşımaktadır.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 60.650 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!