Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yüz Binlerce Usulsüz Hesabı Hedef Aldı: İfşa Edenlere Ödül Var!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ihlal ve suistimallere karşı daha sıkı bir politika izleyeceğini duyurdu.

Binance tarafından 27 Haziran günü paylaşılan resmi duyuruda, hesapların kötüye kullanımına ilişkin atılacak adımlara yer verildi.

Kısa süre önce 2. Megadrop etkinliğini suistimak eden 102 bin usülsüz hesaba karşı harekete geçen Binance, kullanıcı çıkarlarını korumak ve adil bir piyasa yaratabilmek için önlemlerin sıkılaştırılacağını vurguladı:

Binance, uyumluluğu sağlamak, kullanıcıları korumak ve piyasa bütünlüğünü sürdürmek için gerekli adımları atmaya kararlıdır. Bunların, borsa platformumuza ve daha geniş kripto para piyasasına duyulan güveni pekiştirmek için gerekli olduğuna inanıyoruz. Amacımız, tüm kullanıcıların çıkarlarına her zaman öncelik veren sağlıklı ve sürdürülebilir bir piyasa ortamını teşvik etmektir. Bu nedenle hesapların kötüye kullanımına karşı daha sıkı önlemler almaya karar verdik.

Taviz vermeyeceğiz

Binance, borsa içerisinde alt hesaplar, yönetilen alt hesaplar ve fon yöneticisi hesapları dahil olmak üzere çeşitli hesap türleri bulunduğunu fakat bu hesapların son zamanlarda ciddi şekilde manipüle edildiğini kaydetti.

API’ler aracılığıyla bir kişinin binlerce hesap satın alması gibi durumlara işaret eden yetkililer, bu gibi durumların KYC/KYB politikalarının açık bir ihlali olduğunu dile getirdi:

Diğer kullanıcıların hesaplarına yetkisiz erişim içeren her türlü davranışı Kullanım Koşullarımızın ve KYC/KYB politikamızın ciddi bir ihlali olarak değerlendiriyoruz. Kullanıcıların Binance gibi saygın platformlardan beklediği adalet ve verimliliğe zarar vermenin yanı sıra, bu tür davranışlar deneyimi olumsuz etkiler ve kurallara göre oynayan kullanıcıların ezici çoğunluğunun katkılarını azaltır.

İfşa edenlere ödül verilecek

Tüm bu kötüye kullanım sürecinin çetrefilli olduğunu kabul eden Binance cephesi, bu noktada kendilerine yardımcı olan ve kötüye kullanımları ifşa eden kullanıcılara ödül vereceğini kaydetti.

Bilgi akışını sağlamak adına sırf bu alana özel bir iletişim kanalı da başlatıldı:

Doğrulanmış herhangi bir hesap kötüye kullanımı vakası için bir ödül sağlayacağız. Ödül miktarı duruma göre belirlenecektir. Desteğiniz önemli bir etki yaratabilir ve platformumuzu geliştirmeye yardımcı olabilir. Bir hesap kötüye kullanımı vakasını bildirmek isterseniz, lütfen [email protected] adresine bir e-posta gönderin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!