Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10,800 Dolar Altına Düştü

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün ani bir düşüş ile 10,700 doların altına kadar indi. Geçen gün Binance ve Bithumb haberleriyle 11,300 dolara gerileyen Bitcoin (BTC) fiyatı an itibarıyla 11 bin dolar seviyesini test etmeye çalışıyor. Bitcoin’in bu seviyeyi geçiş geçemeyeceği belli değilken çoğu kişi Bitcoin neden düştü, onu merak ediyor.

Bugün saat 15:00 sularına kadar 11,300 dolardan işlem gören Bitcoin, ilerleyen dakikalarda aniden değer kaybetmeye başladı. Birkaç dakika içerisinde birkaç yüz dolar düşen Bitcoin fiyatı şu an için 10,800 dolar seviyesinde. Boğalar için kritik olduğu düşünülen bazı seviyeler hala muhafaza ediliyor olsa da bu düşüş şimdiden pek çok yatırımcıyı endişelendirmiş durumda.

Bitcoin fiyatındaki ani düşüş

Bitcoin Neden Düştü?

Bitcoin fiyatı şu an için 10,598 dolar düzeyindeki 12-EMA (üssel hareketli ortalama) noktasını korumakta. Fakat fiyatın psikolojik bir bariyer de olduğu düşünülen 11,000 doların altına düşmesi piyasada panik yarattı. Yatırımcılar bunun sonucunda Bitcoin neden düştü, bunu merak etmeye başladılar.

‘Bitcoin neden düştü?’ sorusuna şimdilik kesin bir yanıt yok gibi görünüyor. Fakat bu, ortada bazı tahminler olmadığı anlamına gelmiyor. FXStreet gibi kaynaklar piyasada yaşanan bu düşüşün yüklü miktarlarda BTC satışı yapmaya başlayan madenciler tarafından tetiklenmiş olabileceğini öne sürüyorlar. Cointelegraph’ın bu sabah paylaştığı bir yazı da madencilik sektöründeki bu gelişmeyi doğrular nitelikteydi.

Poolin, Slush ve HaoBTC gibi maden havuzlarının geçen gün 1,630 adet BTC (18 milyon dolar civarında) satmış olmaları, madencilik sektöründeki satış dalgasına dair bir ipucu veriyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju da bu durum hakkında şu yorumu yaptı:

“Çin’deki bazı madenciler şu ana kadar kazandıkları parayı nakde çevirmek istiyorlar. Ayrıca piyasa boğaların lehine hareket etmeye başlamışken başka maden firmalarının kendilerine rakip olmalarını istemiyorlar.”

Dolar İyi Durumda

Bitcoin fiyatındaki bu ani düşüş madenciler tarafından tetiklenmiş olabileceği gibi doların çizdiği grafik tarafından da tetiklenmiş olabilir. Son zamanlarda altın ile olumlu bir korelasyon çizmeye başlamış olan Bitcoin, doların değer kaybetmesiyle yükseliyor; onun değer kazanmasıyla ise değer kaybediyor.

Bugün yaşanan bu ani düşüş de dolar kaynaklı bir düşüş olabilir. Çünkü birkaç hafta önce son 2 yılın dip noktasını gören dolar, 1 Eylül itibarıyla yeniden toparlanmaya ve güç kazanmaya başladı. Sosyal medyadaki TraderX0X0 adlı bir analist de dolar endeksindeki güncel duruma atıfta bulundu ve aşağıdaki grafiği paylaşarak doların yeniden yükselişe geçebileceğini açıkladı.

abd-dolar-bitcoin-para
Dolar Endeksi’ndeki destek seviyeleri
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment