Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 125 Bin Liraya Fırladı! Sırada Ne Var?

Bitcoin (BTC) fiyatı 14 bin 900 dolar (125 bin lira) seviyesine ulaşarak ABD seçimlerine aldırmadan yükselmeye devam ediyor. 277 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Bitcoin, 2020 yılının en yüksek rakamlarına ulaşmayı başarmış oldu.

Bitcoin (BTC) , mart ayında gördüğü rekor düşüşten sonra yükseliş potansiyelini korumayı sürdürdü ve 14.947 dolar seviyesine kadar çıktı. BTC/TRY paritesi bu sırada 125 bin lira oldu. ABD başkanlık seçimlerinde yüksek volatilite görmesi beklenen BTC, siyasi olaylara aldırmadan yükselişini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Şu anda CoinGecko verilerine göre Bitcoin 14.947 dolar seviyesinde işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %8 oranında yükselme gördü. BTCTRY paritesi ise 126 bin TL’ye kadar çıktı.

bitcoin-btc-dolar

Peki uzmanlar Bitcoin fiyatında görülen bu artışı nasıl yorumladı? Kısaca inceleyelim.

Bitcoin’deki yükselişi uzmanlar nasıl yorumladı?

PlanB, Bitcoin RSI grafiğini paylaşarak “Bunu daha önce de görmüştüm: 2012/2013 ve 2016/2017dedi. Bir varlığın aşırı alınıp/satıldığını ölçen RSI indikatörü, şu anda BTC için uzun vadede sınır olan 70 puanın altında görünüyor. Cointelegraph’tan Joseph Young’un aktardığı bilgilere göre, bu değer fiyatta yükseliş için bir zemin sağlıyor.

bitcoin-btc-dolarAnalizde, Bitcoin’in 2017 Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara çıkmış olduğu, şu anda da BTC’nin benzer yükseliş eğilimi gösterdiği de ifade edildi. Ayrıca halving sonrası görülen yükseliş döngüsünün bu yıl da aynı şekilde gerçekleşme eğilimini koruduğu da belirtildi. Young, analizini bitirirken Bitcoin’in 15-20 bin dolar arasında çok az bir direnç noktasına sahip olduğunu, bu nedenle önümüzdeki aylarda yeni bir fiyat rekoru kırma olasılığının yüksek olduğunu aktardı. Eğer Bitcoin halving döngüsünü takip ederse, Young’a göre BTC 2021’in ilk çeyreğinde 20 bin dolara kadar çıkabilir.

Coingape’den Bhushan Akolkar da eğer boğalar ralliye devam ederse Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda 16.000 dolara sıçrayabileceğini söyledi.

Benson Toti, Coinjournal’de paylaştığı analizinde MACD göstergesinin güçlendiğini ve RSI’ın yükseliş bölgesinde kalmayı sürdürdüğünü aktardı. Analiste göre, boğalar 14.350 doları destek noktası haline getirebilirse 16 bin dolar seviyesi test edilebilir. Fakat aşağı yönlü bir düzeltme ya da kırılma olması halinde 13.800 dolar seviyesine doğru bir düşüş görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!