Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükseldi, Microstrategy ve Square Ne Kadar Kazandı?

MicroStrategy ve Square, yaptıkları yüklü miktardaki Bitcoin (BTC) yatırım haberleriyle son dönemlerde sıkça gündeme gelmişlerdi. Bugün de Bitcoin fiyatının ralli yapmasının ardından bu şirketlerin ne kadar kar elde ettiği konuşuldu.

Bitcoin (BTC) yatırım haberleri nedeniyle sık sık hakkında konuşulan MicroStrategy ve Square, son günlerde Bitcoin’de görülen fiyat artışıyla yüksek oranda kar elde etmeyi başaran şirketler arasına girdi. MicroStrategy, eylül ayında toplam 38.250 adet Bitcoin aldıklarını duyurmuştu. Square ise 50 milyon dolarlık Bitcoin almıştı. Her iki şirket, yaptıkları bu yatırımdan iyi oranda kar elde etmeyi başardı. Elde ettikleri kazanç, Bitcoin’in yükselişiyle %30’un üzerine çıktı.

Microstrategy ne kadar kazandı?

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Twitter’da şirketin aldığı Bitcoin miktarını açıklamıştı. Saylor, toplamda 425 milyon dolar değerinde 38.250 adet Bitcoin aldıklarını söyledi.

Şirketin ortalama 11.111 dolar seviyesinden Bitcoin aldığı belirtildi. Bu da Microstrategy için 142 milyon dolar değerinde bir kazanç demek. Şirket CEO’su Saylor, 28 Ekim tarihinde ortalama 9.882 dolardan 17.732 BTC aldığını açıklamıştı. CEO’nun kazancı da böylece 87 milyon doların üzerinde oldu.

Square şirketinin kazancı ne oldu?

Square, 50 milyon dolar değerinde toplam 4.709 adet Bitcoin aldığını söylemişti. Alım yapıldığı zaman Bitcoin fiyatı 10.600 dolar civarındaydı. Yatırımlarından toplamda 19.900 milyon dolar kar elde eden Square şirketinin toplamda 69 milyon doların üzerinde bir kazancı oldu.

Square’den Amrita Ahuja, şirketin bu yatırımıyla ilgili “Bitcoin’in gelecekte daha yaygın bir para birimi olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Kripto parayı benimseyenlerin sayısı arttıkça, biz de disiplinli bir şekilde öğrenmek ve katılmak istiyoruz. Geleceğe yönelik ürünler geliştiren bir şirket için bu yatırım, önemli bir yolculuğun adımıdır.yorumunu yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!