Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder CEO Açıkladı: Yatırımcılar Bitcoin Boğa Koşusunda Ne Yapmalı?

Bitcoin fiyatı bugün tam anlamıyla yerinde durmadı ve devamlı olarak yeni direnç noktalarını kırarak yoluna devam etti. BTC/USD paritesi gün içerisinde 14.970 dolara kadar çıkıp buradan geri dönse de basın saatine göre yeniden 14.900 dolar seviyesinin üstüne çıktı. Bu da herkesin BTC için boğa koşusu dönemine girildiğini düşünmesine yol açtı. Peki boğa koşusunda yatırımcıların yapması gereken şey ne?

Boğa piyasası, tam anlamıyla bütün varlıkların yükseldiği ve devamlı olarak yükselişin yaşandığı bir dönem olarak tanımlanabilir. Bitcoin daha önce 2013 ve 2017 yıllarında tarihinin en büyük boğa koşularını yaşamış ve fiyat sırasıyla 1.000 dolara, oradan da 20.000 dolara kadar yükselmişti. Milyarder yatırımcı ve Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz da bugün yaptığı açıklamamada BTC’nin boğa koşusunda olduğunu doğruladı.

Bitcoin Boğa Koşu Yatırımcıları Zorlayabilir 

Novogratz, sadece boş bir açıklama yapmaktansa yatırımcıların ralli esnasında tam olarak ne yapmaları gerektiğini açıklayan tavsiyelerde bulundu. Boğa piyasasına yapılması gereken en zor şeyin “oturmak” ve beklemek olduğunu ifade eden Novogratz, buna bir örnek verdi.

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin yatırımı yaptığını belirten Wall Street’in efsanevi ismi Paul Tudor Jones‘un, “kazanmanın acısı” olarak ifade ettiği bu bekleme, aslında yatırımcıların satış yapma güdülerini engellemesi olarak tarif edilebilir. Novogratz, yatırımcıların böyle bir durumda yerlerinde durmaları ve telefonlarını kendilerinden uzaklaştırmaları gerektiğin ima etti.

BTC’nin sansasyonel bir şekilde yükseldiği anlarda gerçekten de yatırımcıların içindeki “satış içgüdüsü” zirve yapabiliyor. Novogratz ise bunun yerine HODL yapılması yani uzun vadeli yatırımın korunması taraftarı. Buna kaç kişinin uyacağını ise önümüzdeki haftalarda 20.000 dolar rekorunun kırılıp kırılmadığı gösterecek gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!