Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekim Ayında En Çok Kazandıran 5 Kripto Para Açıklandı

Önde gelen kripto para fiyat ve veri analiz internet sitelerinden CoinGecko, kripto para sektörüne yönelik Ekim raporunu yayınladı. CoinGecko tarafından yayınlanan kripto para raporunda piyasa hakkında önemli açıklamalar, kripto paraların aylık performansları ve piyasadaki hakimiyetin hangi kripto paralar arasında değiştiğine dair verilere de yer verildiği görülüyor.

Ekim Ayının Yıldız Kripto Paraları 

Kripto para piyasasının Ekim ayında önemli bir büyüme elde ettiği görülüyor. Ancak tahmin edileceği gibi Bitcoin, bu büyümeye önderlik eden coin konumunda. BTC, Ekim ayında %27’lik bir artış yakalarken bunun hemen arkasındaki Ethereum %7,3 oranında bir yükselişe sahip. XRP’nin Ekim ayında 0,7’lik düşüş yaşaması da dikkat çeken bir diğer faktör.  Top 10 kripto para birimi içerisinde BTC’den sonra en büyük yükselişi ise %15 ile Bitcoin Cash, bunun devamında da %14 ile Chainlink’in yakaladığı görülmekte.

Tabii ki bütün kripto para sektörü içerisinde oransal açıdan daha fazla kazandıran projeler olsa da yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar arasında sırasıyla BTC, BCH, LINK, ETH ve XRP’nin yer aldığı görülüyor.

Bitcoin’in Yükseliş Sebebi Ne? 

Bitcoin Ekim ayı içerisinde piyasa hakimiyeti %4,5 daha arttırarak %67,5 seviyesine çıkartarak aslında aylardır görülmeyen bir performansa imza attı. Peki Bitcoin’in hem fiyat hem de piyasa hakimiyeti bazında böylesine hızlı yükselmesinin sebebi ne? CoinGecko, hazırladığı raporun duyurusunu Koin Bülteni ile de paylaştı ve Bitcoin fiyatının yükselişini birkaç farklı faktöre bağladığını belirtti. CoinGecko ekibine göre Bitcoin fiyatı, tam da “DeFi çılgınlığı” bitmeye başlamışken yükselmeye başladı. Bu yükselişin ardındaki sebep olarak ise PayPal, Square, DBS Bank gibi şirketlerin Bitcoin’e verdiği destek gösterildi.”

DEX vs. CEX

Bu dönemde sadece  altcoinler arasında değil aynı zamanda borsalar arasında da rekabetin kızıştığı gözüküyor. Temmuz ve Ağustos aylarında merkeziyetsiz borsalar (DEX) piyasayı silip süpürürken, Ekim ayında Binance gibi merkezi borsaların geri dönüş yaptığı söylenebilir. En büyük 7 merkeziyetsiz ve merkezi borsanın Ekim ayı hacimlerinin ise toplamda yaklaşık 90,5 milyar dolarlık kayıp yaşadığı görülüyor. Binance ve Huobi ise bu kaybın %78’lik kısmına ev sahipliği yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!