Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2008’de mi Bulundu, 1950’lerde mi? İşte Garip Rastlantı

2008 yılında ortaya çıkan Bitcoin, Satoshi Nakamoto’dan logo tasarımına kadar her daim gizem barındırmayı başaran bir kripto para. Yakın bir zamanda, Bitcoin’in gizemine gizem katacak yeni bir durum daha gün yüzüne çıktı. Bir kullanıcı, “Bitcoin” kelimesini tam 70 yıl öncesine ait bir haberde gördüğünü açıkladı. Bu eski gazetede yer alan haberde yazanları görünce siz de şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. İşte o haber.

AncientLineage isimli kullanıcı, eski gazeteleri sıklıkla inceleyen bir kripto para meraklısı. Bitcoin merakını eski gazetelerde arama yaparak gidermek isterken karşısına hiç beklemediği bir şey çıktı. 20 Ocak 1950 yılında basılmış olan bir gazeteye rastlayan kullanıcı, haberde “bit-coin” kelimesi geçtiğini gördü.

“Bu yeni bit-coin baştan çıkarıcı olabilir”

ABD’nin Texas eyaletine ait olduğu görülen bu gazetede gördüğü şey karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen AncientLineage, haberde geçen bit-coin kelimesinin Satoshi ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını farkında olduğunu ancak yine de ilgi çekici bir durumla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Kullanıcı, haberde geçen bazı ilginç cümleleri de şöyle alıntıladı:

“Bir bit-coin yaratmak yeterince mantıklı olsa da, bunun tüketiciye bir şeyler yapacağını düşünmeden de edemeyiz.”

“Yeni madeni paranın belirli bir rahatlığı olacak ancak baştan çıkarıcı olabilir.”

“…ve böylece birinin tam anlamıyla var olmayan bir parayı kullandığını ve böyle bir paradan bahsettiğini anladım.”

bitcoin
“bit-coin” kelimesinin geçtiği haberin görüntüsü.

Garip rastlantıya gelen tepkiler

Bir kullanıcı “Birisi, 1 doların sekizde birine sabitlenmiş bit-coin adı verilen bir sabitkoin yaratmalı.” derken bir başka kullanıcı da “Satoshi’nin zaman yolcusu olduğuna dair bir teori vardı, neydi o?” diye sordu. Paylaşılan haber kullanıcılar tarafından genel anlamda oldukça ilginç karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!