Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, 21 Milyondan Fazla mı Üretilmeli Sorusu, Tartışmalara Yol Açtı

Kripto para piyasaları, geride bıraktığımız hafta içerisinde enteresan bir tartışmaya ev sahipliği yaparken, konu ise Bitcoin’in sınırlı arzıydı. Bilindiği üzre, 21 milyon adet ile sınırlanan BTC, bir nevi de bu özelliği ile ciddi bir değer atıf alıyordu.

Ancak son dönemde Bitcoin topluluğunda bazı isimler bu sınırlı arzın değiştirilmesi gerektiği yönünde fikir beyan etmeye başladı. Bu eğer gerçekleşecek olursa, Bitcoin’deki sınır kalkacak ancak topluluğun büyük bir kısmına göre ise, bu tarz bir aktivite gerçekten de çok büyük bir yanlış ve felaket olacak.

Bu arzın kaldırılmasını isteyen kişiler ise, buna sebep olarak Blok ödülü yarılanmasını gösteriyorlar. Bu yarılanmaların madenci karlarını düşüreceğini iddia eden grup; bu sebeple de madencilerin fişi çekebileceğini ve bunun da, ağın güvenliğini çok ciddi oranda riske atacağı fikrinde birleşiyor. Bununla birlikte, Bitcoin Cash’te de benzer bir durumu yapmak isteyen bir ekip var.

Ancak tüm bu fikirlere karşı çıkan kesmin argümanı da dinlemeye değer. Duygusal ya da sembolik amaçlar bir yana, bu durumun Bitcoin’i çok güçlü kıldığını ifade eden bir grup topluluk üyesi; bu arzın ortadan kalkmasının, herkesin elindeki BTC’nin değerini düşüreceği fikrinde birleşiyor. Bu durumun Bitcoin’i EOS benzeri bir şey yapacağını ifade eden yetkililer, bu durum sonucunda da Bitcoin’de enflasyon görüleceğini ve BTC’nin benzersiz tüm özelliklerinin bir kalemde silinip atılacağı yönünde görüş bildiriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment