Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Merkez Bankası Uyardı: Kripto Paralar Henüz Yasal Değiller

İspanya’nın merkez bankası, yeni bir bildiri yayınlayarak ülkedeki vatandaşlara kripto paraların henüz tam anlamıyla yasal olmadıklarını hatırlattı ve vatandaşları bu yönde uyardı.

İspanya Bankası bundan birkaç gün önce kripto paralar ile ilgili bir metin yayınlamış ve bu varlıkların genel özelliklerine ve yasal durumlarına ilişkin bazı bilgiler paylaşmıştı. Merkez Bankası, paylaştığı bu metinde kripto paraların Avrupa Birliği yasaları doğrultusundaki durumlarından da bahsetti.

İspanya Bankası, bu metni paylaşmasından birkaç gün sonra vatandaşları kripto para yatırımları konusunda uyardığı yeni bir bildiri yayınladı. Banka bu seferki bildirisinde kripto paraların henüz İspanya Hükümeti tarafından düzenlenmediklerini belirtiyor ve yatırımcıları uyarıyor.

Ülkenin merkez bankası olarak faaliyet gösteren İspanya Bankası, kripto paraların İspanya’daki yasalar doğrultusunda kabul görmediklerini ve kripto para yatırımcıların yasalar tarafından korunamayacağını vurguluyor. Merkez Bankası, kripto para yatırımı yapıp da kayıp yaşayan vatandaşların yardım alabilecekleri herhangi bir otoritenin olmadığını belirtiyor.

İspanya Bankası’nın yöneticisi olan Pablo Hernandez de Cos, kripto paraların henüz yasal olmadıklarını ve yine kripto paraların “paranın yerini alamayacağını, ödeme aracı olarak kullanılmadıklarını” söylüyor.

Pablo Hernandez, “kripto para” kavramının dahi kendi içinde çeşitli tartışmalara yol açtığını ve bu gibi varlıklara aslında “dijital para” veya “kripto varlık” gibi isimlerle hitap edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Merkez Bankası tarafından da belirtildiği üzere ülkedeki kripto para düzenlemeleri henüz tamamen hazır durumda değiller. Ancak İspanya’nın iktidar partisi olan Partido Popular, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde konuyla ilgili yapılan araştırmaların hızlandırılmasını talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment