Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Karnavallarından Birisinde Bitcoin Sergilenecek!

Brezilya, yıllardır düzenlenen ve her sene oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yapan Rio Karnavalı ile marka bir ülke haline geldi. Her sene çeşitli temaların işlendiği ve koreografilerin sergilendiği karnaval, bu sene Bitcoin ile izleyenleri şaşırtabilir. Önde gelen Brezilyalı bir samba okulu olan Imperatriz Leopoldinense, 2019 yılı karnaval teması olarak paranın evrimini seçti ve 2 ile 9 Mart tarihler arasında yapılacak karnavalda yer alan dansçılar paranın tarihini sergileyecekler.

İlk madeni paralardan itibari paralara ve kripto paralara kadar çeşitli görüntülerin yer alacağı karnaval, kripto para birimlerinin geldiği nokta hakkında da oldukça olumlu bir görüntü çizmekte.

Rio Karnavalının yapılacağı Marquês de Sapucaí Sambódromo meydanında paraların tarihini işleyecek olan ve Bitcoin’i de sergileyecek olan samba okulu, bu yılın yarışmasını kazanmayı umuyor. Söz konusu okul 1956 yılında kuruldu ve o tarihten bu yana festivalde birden fazla defa birinciliği elde etti. Ancak ne yazık ki 2001 yılından beri rekabet oldukça arttı ve okul da o tarihten bu yana herhangi bir birincilik elde edemedi. Okulun internet sayfasında yer alan bilgilere göre bu yılın projesinin adı ”bana biraz para ver” olarak belirlendi. Okulun koreografisi sadece paranın evrimini değil, paranın insanlarla olan ilişkisini ve ülkeler ile insanların ekonomik durumlarını da işleyip, insanların para olmadan günlük hayatlarında nasıl olacağını da seyircilere aktaracak.

Görünüşe göre kripto para birimleri ana akım halk tarafından tanınma açısından ciddi bir yer elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment