Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın xRapid Ağını Kullanan Startup, 1.7 Milyon Dolarlık Fon Topladı!

Dünyada kullanım gören mevcut havale sisteminin en büyük sorunlarından birisi işlem ücretleri olarak görülmekte. Dünya Bankası 2016 yılında memleketlerinden başka yerlerde çalışan işçilerin, havale olarak 575 milyar dolar gönderdiğini ve bunların 429 milyar dolarının gelişmekte olan ülkelere gittiğini tespit etmişti. Bu işçiler ortalama olarak %7 civarında işlem ücreti ödedi ve ufak bir hesap ile söz konusu ücretlerin ne kadar devasa olduğunu görmek mümkün. 40 milyar dolardan daha fazla bir ücret, Western Union ve MoneyGram gibi servis sağlayıcılarına aktarıldı ve Güney Afrika gibi dünyanın bazı yerlerinde havale ücretleri %15.76 gibi oranlara bile çıkabilmekte.

Geçtiğimiz Ocak ayında Ripple ile yaptığı ortaklık ile gündeme gelen SendFriend isimli startup firması ise, ciddi anlamda yüksek olan bu işlem ücretlerini azaltma vaadi ile yola çıktı. Eski bir Dünya Bankası çalışanı David Lighton tarafından kurulan startup, endüstri ortalamasına kıyasla %65 daha ucuz işlem çözümleri sunuyor. 11 Şubat tarihinde yapılan duyuruda 1.7 milyon dolar topladığı belirtilen startup’ın yatırımcıları arasında ünlü banka Barclays, kredi kartı devi Mastercard Foundation ve tabii ki ortağı Ripple gibi isimler yer almakta.

İlk olarak Filipinler içerisinde işleme başlayan SendFriend, Filipinlilerin hızlı ve ucuz bir şekilde havale yapabilmesini hedefliyor. Dört ile altı hafta içerisinde platformu tam olarak piyasaya sürecek olan yetkililer, şuan için New Jersey eyaletinden para transfer hizmeti lisansı beklemekte. SendFriend yapılan havale işlemleri için Ripple’ın xRapid hizmetini ve XRP kripto para birimini kullanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment