Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniyalı Varlık Yönetim Firması, ‘Zekice’ Bir Bitcoin ETF Başvurusunda Bulundu!

Kaliforniya tabanlı bir varlık yönetim firmasının CEO’su, uzun zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kabul edilmeyen  Bitcoin ETF‘sini kabul ettirmenin ‘zekice’ bir yolunu bulduğunu iddia etmekte.

Blockchain piyasasını takip eden ilk ETF’lerden birisinin arkasındaki firma olan Reality Shares, geçtiğimiz günlerde Bitcoin vadelilerinin etkisini de dolaylı yoldan içerecek bir para birimi fonu proje başvurusunda bulundu. Söz konusu başvuru SEC tarafından onaylanırsa, bu ürün kripto para piyasası ile direkt ilişkisi bulunan ilk fon olarak tarihe geçebilir. Söz konusu fon kabul edilmesi durumunda New York Menkul Kıymetler Borsası tarafından yürütülen NYSE Arca’da listelenecek.

Fonun SEC’e yaptığı başvuruya göre, firmanın sunduğu ETF ”hem itibari hem de sanal para birimlerinden oluşan çeşitli varlıklara direkt yatırım fırsatı” sunuyor. Fon çeşitli para birimleri içerdiğinden CBOE ve CME platformlarındaki Bitcoin vadelilerine sadece %15 oranında yatırım fırsatı içermekte ve ilerleyen zamanlarda diğer platformlarda yer alan Bitcoin vadelilerine yatırım yapmak da mümkün olacak. Fon bunun yanı sıra Pound, Yen, Frank ve para fonlarına da yatırım imkanı sunuyor.

Reality Shares CEO’su Eric Ervin konu hakkında yaptığı açıklamada SEC’in ”tam bir kripto ETF’sini” onaylamak istemediğini ve bu yüzden kendi başvurularının sadece %15 civarında bir maruz bırakmaya sahip olduğunu ifade etti. SEC daha önce yapılan başvuruları özellikle piyasa manipülasyonu ve tüketici güveni nedenleri ile reddetmişti ve yeni gündeme gelen bu proje, gerçekten de Bitcoin ETF’sinin kapısın aralayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment