Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ’28 Bin Dolar Altına İnmeyebilir’

Bitcoin fiyatı 2020’de başlayan kurumsal yatırımcı akımı ile yükseldi. Kripto para analisti Ki Young Ju, bu yatırımcıların hangi seviyelerden bitcoin satın aldığını inceledi. Yapılan inceleme sonucunda bitcoin fiyatının 28 bin dolar altına inmeyebileceği sonucuna varıldı.

CryptoQuant CEO’su, kurumsal yatırımcıların 30 bin ile 32 bin dolar aralığından bitcoin satın aldığını tespit etti. Bu seviyelerin bitcoin için bir zemin oluşturabileceği ve piyasanın buradan destek alabileceği düşünülüyor.

28 bin dolar altına düşmeyebilir

Ki Young Ju, kurumsal firmaların yatırım trendini saptayabilmek için Coinbase’ten çıkan bitcoin miktarını baz aldı. ABD merkezli kripto para şirketinden çıkan bitcoin’lerin kayda değer bir kısmının OTC’lere aktarıldığı, buradan kurumsal yatırımcılara transfer edildiği varsayılıyor.

bitcoin-cryptoquant-kripto-para-btc

Grafikteki veriler borsadan çıkan btc arzının 2 Ocak günü son üç yılın zirvesine ulaştığını göstermekte. Ki Young Ju güncel trendleri de baz alarak şu tahminde bulundu:

“30 bin, 32 bin dolardan bitcoin alan çok fazla kurumsal yatırımcı var. Tamamen spekülatif bir tahmin olacak ama Bitcoin fiyatı gerçekten bu (yatırımcılar) sayesinde yükseldiyse o zaman 30 bin dolar seviyesini muhafaza edeceklerdir. Fiyat düşmeye başlasa bile 28 bin doların altına inilmeyebilir.”

Grayscale’in arası bitti, yatırımcı gelebilir

Kripto para piyasasının kapılarını birçok kurumsal yatırımcıya Grayscale açıyor. Şirket 21 Aralık 2020 günü yeni müşteri almayı bırakıp, üç hafta boyunca ara verdi. Grayscale bu hafta başında yeniden müşteri almaya başladı.

Başka bir analist olan Joseph Young, yeni bir yatırımcı dalgasının görülmesi halinde bitcoin fiyatının yukarı çıkabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!