Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Arası Bitti: Bitcoin Fiyatını Etkiler mi?

En büyük kripto para fonu olan Grayscale birkaç haftalık aranın ardından yeniden müşteri toplamaya başladı. Bitcoin fiyatının kurumsal yatırımcılara yönelik atılan bu adım sayesinde yükselişe geçebileceği düşünülüyor.

Grayscale işlettiği Bitcoin Trust, Ethereum Trust gibi fonlarla 24.5 milyar dolar değerinde varlık yönetiyor. JPMorgan analistleri kurumsal yatırımcıların kripto para dünyasına Grayscale aracılığıyla girdiğine dikkat çekip onun önemini sık sık vurguluyorlar.

Üç hafta önce mola verdi

Büyük çaplı yatırımcılara hizmet veren Grayscale, yılın belli dönemlerinde yeni müşteri almayı durduruyor. Şirket 21 Aralık 2020 tarihinde yaptığı açıklamayla Bitcoin ve Ethereum Trust da dahil olmak üzere altı farklı fon için yeni yatırımcı kabul etmediğini açıkladı. Buna benzer bir uygulama 2019’un son çeyreğinde yapıldı. Halihazırda Grayscale müşterisi olanlar bu süreçte yatırım yapmayı sürdürebildiler.

Mola bitti, yatırımcı arayışı başladı

Decrypt’in haberine göre bu ara sona erdi ve Grayscale artık yeni yatırımcı almayı sürdürecek. Kurallar gereğince, Grayscale fonlarına yatırım yapan yeni yatırımcılar bu hisseleri altı ay boyunca satışa çıkaramıyorlar.

Dört gün önce göreve geldiği açıklanan Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Bitcoin fonları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Artık sadece hedge fonlarından değil daha emeklilik fonları gibi daha farklı kuruluşlardan da yatırım almaya başladı. Bu yatırımların boyutu gitgide büyüyor.”

Grayscale’in yeni yatırımcı almaya başlamasının bitcoin fiyatını olumlu etkileyebileceği düşünülüyor. Whale Panda isimli bir yatırımcı, bu olayı “Short’larınızı kapadınız mı?” yorumuyla paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!