Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son 1 Haftada İkiye Katlanan Altcoin: Horizen (ZEN) Nedir?

Kripto para piyasası düşüşteyken, performansı ile dikkat çeken Horizen (ZEN) 1 haftada %110’dan fazla değer kazandı. Son 24 saatte de yükselişini sürdürmeye devam eden Horizen, 30 doların üzerine kadar çıktı. Peki, altcoin yatırımcısının gözünden kaçmayan Horizen (ZEN) nedir?

1 ayda %175 yükseliş gösteren Horizen (ZEN) son zamanlardaki performansı ile de dikkat çekti. ZEN, 1 haftada %110’un üzerinde artış gösterirken, son 24 saatte %5’e yakın yükseldi. Horizen fiyatı gün içinde dolarlık barajın üzerine çıkmayı da başardı.

horizen-zen-kripto-para
Horizen (ZEN) için son 7 gündeki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Neredeyse 300 milyon dolar piyasa değerine sahip ZEN en değerli kripto paralar arasında 80. sırada yer alıyor. Horizen için günlük ticaret hacmi ise yaklaşık 220 milyon doları buluyor. Nerdeyse 1 yıl önce 3 dolara kadar gerileyen ZEN için tüm zamanların rekoru ise yaklaşık 3 yıl önce kırdığı 65 dolarda konumlanıyor.

Horizen (ZEN) Nedir?

Mayıs 2017’de piyasaya sürülen Horizen, adil ve kapsayıcı bir ekosistem oluşturup insanları destekleyerek dünyayı bir araya getirmeyi hedefler. Horizen protokolü sidechain ve ölçeklendirme çözümleri sunarak kullanıcısına özelleştirilebilir bir hizmet sunar. Horizen’in sidechain projesi gizlilikten ödün vermeden işletmelerin ve geliştiricilerin güvenli bir şekilde blockchain uygulamaları oluşturmasına izin verir. Horizen projesi bunların yanı sıra hızlı ve uygun fiyatlı hizmetler vadetmektedir.

Horizen projesinin kendi kripto parası olan ZEN, işin kanıtı (PoW) algoritması ile üretilmektedir. ZEN coin ile Horzien ürünleri ve hizmetleri ile güvenli bir şekilde işlem gerçekleştirilebilir. Dolaşımdaki arzı yazım itibarıyla 10.6 milyon olan ZEN için toplam arz şimdilik 21 milyon olarak belirlenmiştir. ZEN coin Binance, MCX.COM, OKEx, BW.com ve Huobi Global platformlarında listelenmektedir.

horizen-kripto-para-zen

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!