Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Günde Beş, Altı Bin Dolarlık Bitcoin ve Ethereum Alıyor

Bitcoin Suisse CEO’su Niklas Nikolajsen, ayda 160 bin dolarını Bitcoin ve Ethereum’a yatırdığını açıkladı. 2010 yılında kripto paralarla tanışan Nikolajsen, kripto paralar sayesinde milyarder oldu.

Yatırımcı Niklas Nikolajsen, bir röportajda 2010 yılında bir arkadaşının aldığı kahveyi 50 BTC ile ödeyerek kripto parayla tanıştığını dile getirdi. Bu tanışmanın ardından toplamda 770 dolara 1000 adet Bitcoin alarak ilk yatırımını yaptığını söyledi. O zamandan beri kripto paralara inancını koruyarak yatırımlarını sürdüren CEO, 2013 yılında Bitcoin Suisse adlı kripto para şirketini kurdu.

Her gün günde 5-6 bin euro değerinde Bitcoin ve ETH aldığını söyleyen Nikolajsen, tasarruf hesabına yaptığı bir yatırım olarak gördüğünü söyledi. Farklı yatırımları da olduğunu söyleyen yatırımcı, tek düzenli yatırımını kripto paralara yaptığını dile getirdi.

Bitcoin gerçek bir macera

Niklas Nikolajsen, kripto paradan çok iyi bir kazanç elde etmiş olsa bile Bitcoin’in sunduğu heyecan verici maceradan vazgeçemediğini belirtti. 

“Sistemle mücadele, trade, skandallar, hack saldırıları… Tüm bunlar gerçek bir macerayı simgeliyor. Bitcoin sinemaya gidip film izlemek gibi değil de, o filmi yaşamak gibi.”

Aynı zamanda “günde 100 kere Bitcoin fiyatını takip ediyorumdur” diyen Nikolajsen, kripto para piyasasında görülen volatiliteye yıllardır bu işin içinde olduğundan artık alıştığını söyledi.

bitcoinAltın sayesinde bitcoin’i öğrendim

CEO, öncelikle altının doğada var olan bir varlık olduğunu ve kağıt para gibi sonradan insan tarafından var edilmiş bir finansal araç olmadığını söyledi. Aynı zamanda altının fiat paralar gibi adaletsiz bir düzen sağlamadığını da belirten yatırımcı, bu sebeplerle altın yatırımı da yaptığını ifade etti. Bununla birlikte, altınla ödeme yapmanın zorluğundan dem vuran yatırımcı, “Mesela Japonya’daki bir kişiye altınla ödeme yapmak için zarfın içine altın koyup mu göndermek lazım?” dedi ve altının pratik olmayışını vurguladı.

Altının kullanışsız oluşu nedeniyle devreye Bitcoin’in girdiğini vurgulayan yatırımcı, BTC’nin de altın gibi kıt bir varlık olduğunu söyledi. Bitcoin’e altından daha fazla inanan Nikolajsen, BTC’yi yeni jenerasyon altın olarak nitelendirdi. İki varlık arasındaki farkı ise altının binlerce yıldır, Bitcoin’in ise kısa süredir hayatımızda olması şeklinde değerlendirdi.

Bitcoin Swiss hakkında

Nikolajsen’in kurmuş olduğu İsviçre merkezli kripto para şirketinin 7 yılda 341 milyon doların üzerinde bir değere çıkmış olduğu biliniyor. Web sitesinde yazanlara göre şirket, Swiss Cantonal Bankası tarafından destekleniyor ve kullanıcılara soğuk cüzdan hizmeti veriyor. Soğuk cüzdanlarda bulunan toplam kripto para değeri ise 3 milyar doların üzerinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!