Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Haberiyle Düşüşe Geçti: Holo (HOT) Nedir?

Kripto para borsası Binance’in Holo (HOT) için delist duyurusu yayınlaması ile HOT fiyatı düşüşe geçti. Son 24 saatte %10’dan fazla değer kaybeden HOT fiyatı, son 30 günlük süreçte ise pozitif bölgede yer alıyor. Peki, Holo nedir ve HOT başka hangi borsalarda listeleniyor?   

Bugün 15 işlem çiftini kaldıran Binance, yetersiz hacim nedeniyle HOT/BTC paritesini de kaldırdı. HOT/BTC işlem çifti yarın itibarıyla platformda yer almayacak. Fakat Binance platformundaki Holo yatırımcıları HOT/USDT, HOT/ETH ve HOT/BNB pariteleri ile işlem yapmaya devam edebilirler.

holo-hot

Holo fiyatı bugün %10’dan fazla geriledi

Binance’ten gelen delist haberi Holo fiyatını olumsuz etkiledi. Son 24 saatte %10’dan fazla düşüş yaşayan HOT, gün içinde 0,00075 dolar bandının altına geriledi. Son 24 saatte gerçekleşen geri çekilmeyen rağmen Holo fiyatı son 1 ayda %35’ten fazla değer kazanarak pozitif bölgede bulunuyor. 135.7 milyon dolarlık piyasa değeri ile Holo, en değerli kripto paralar arasında 114. sırada yer alıyor. HOT için günlük ticaret hacmi ise 26.4 milyon doların üzerinde konumlanıyor.

holo-hot
Holo (HOT) fiyatı için son 24 saatteki değişimi gösteren grafik. Kaynak

Holo (HOT) nedir?

Aralık 2016 yılında Glass Bead Software kurucusu Eric Harris-Braun ve Geek Gene kurucusu Arthur Brock tarafından temeli atılan Holo projesi, P2P ekonomisini güçlendirmek için tasarlanmıştır.

Holo, kendi ağı Holochain üzerinde merkeziyetsiz uygulamalara (dApp) hizmet veren ve eşler arası (peer-to-peer) çalışan bir platformdur. Holo’nun hedefi, günlük kullanıcılar ile kripto para teknolojisinin arasında tam anlamıyla birleştirici bir köprü kurmaktır. Holo projesi, ana akımda kullanıma erişmek için internette eşler arası çözümleri yaymayı amaçlar.

Holo, Holochain uygulamaları ve internetteki kullanıcılar arasında bir köprü oluşturarak, kolayca erişilebilen bir ekosistem ve pazar yeri sunmayı amaçlar. Holo ağı, Holochain kullanarak oluşturulan dApp’ler için depolama ve işlem gücü sağlar. Holo merkeziyetsiz uygulamalara verilen desteğin yanı sıra, ilerleyen zamanlarda Uber ve Airbnb’ye rakip olabilecek ulaştırma ve otel endüstrilerinde eşler arası bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

HOT nasıl alınır?

Holo platformunun kendi kripto parası olan HOT, 20’den fazla borsada ve toplamda yaklaşık 70 paritede listeleniyor. Binance, Bitrue, MXC.COM, Bilaxy ve Uniswap gibi birçok önemli platform HOT coini listelemektedir. Kullanıcılar bu borsalarda USD gibi para birimleri ile HOT coin alabilir.

Yerli kripto para sektöründe ise Bitexen aracılığıyla HOT alıp-satmak mümkündür. Kullanıcılar Bitexen üzerinden diğer işlem çiftlerine ek olarak Türk lirası ile doğrudan işlem gerçekleştirebilmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!