Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 29 Ağustos Mini Fiyat Analizi

Yine Yeşillendi Fındık Dalları…

Merhaba,

Bitcoin 7.000$ kritik direncini kırarak 7.300$ seviyesi ile flört etmeye başladı. Son birkaç gün içinde BTC fiyatlarındaki artış bize şunu gösteriyor ki; son bir hafta içinde SEC tarafından ret edilen 9 ETF başvurusuna rağmen BTC bildiğini okumaya devam edecek. Kısacası BTC, SEC kararlarını çok da takmadı.

Dijital varlık pazarının büyüklüğü 230 milyon doları aşarak BTC’nin de yaklaşık %20’lik bir getiriye sahip olmasını sağladı. Bunun nedeni olarak uzmanlar ABD dolarının zayıflığı ve emtia piyasalarındaki pozitif korelasyonu gösterseler de, kişisel görüşüm artık dünya ekonomik belirteçlerinin başında gelen altının da BTC karşısında popülerliğini yitirmesi. Geleceğin dünyasının yeni altını BTC olacaktır.

Şöyle ki;

BTC madenciliği ve altın madenciliğinin zorluk seviyeleri matematiksel olarak birbirine yaklaşmaktadır. Altın eskisi kadar kolay çıkarılamadığı gibi BTC gibi depolanması da kolay olmadığından büyük yatırımcıların yeni gözdesi BTC olma yolunda ilerlemektedir.

Fındık dalları yeşillenmeye devam edecek mi?

Teknik resme bir göz atalım.

İlk olarak Fibonacci yardımıyla fiyat nereye gider sorusunun cevabını bulmaya çalışalım.

Yazının kaleme alındığı sırada 7083$ civarında olan BTC’e yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Bu durumda en önemli Fibo yüzdelerinden olan 0,618 seviyesini gözüne kestirecektir. Bu da bize 7.330$ ile 7.400$ değerini vermektedir ki, eğer bu seviyeler kırılırsa hızlı ve kararlı bir şekilde 7.700$ ve 7.800$ bandını aşmaya çalışacaktır.

29 ağustos fiyat analiz grafik-1
29 ağustos fiyat analiz grafik-1

Teknik resme bir de Ichimoku Bulutu aracılığıyla ve 4 saatlik grafikte bakacak olursak;

Tenkan Sen, Kijun Sen’i aşağıdan yukarı doğru kesmiş durumda, fiyatlar bulutların üstünde, Chiko Span’ın yeri tam istenilen noktada ve öncü bulutlar bize 4 gün boyunca fiyatlarda bir artışın olacağı öngörüsünü veriyor. Bir boğa piyasası hakimiyetinin olduğunu bir bakışla anlamamız mümkün.

(Ichimoku, Denge grafiklerine bir bakış atmak anlamı taşır. Yani birkaç saniyelik bir bakışla bile doğru ve etkili bir fikir edinmemizi sağlar.)

29 ağustos fiyat analiz grafik-2
“29 ağustos fiyat analiz grafik-2

Olumsuz senaryoya kısaca bakacak olursak;

Eğer fiyatlar boğa hakimiyetini kaybedip ayıların kontrolüne girecek olursa, yavaş ama kendini çok belli edecek şekilde 6.400$ seviyesine inmek isteyecektir. Burada güçlü bir destek olsa da bu düşüşün gücü hacimle de desteklenirse ayıların yeni bir zaferini konuşmaya başlarız. Hiç istemediğimiz bir senaryo olmasına rağmen son derece oynak olan bu pazarda bu da mümkün görünmektedir.

Yukarıdaki her iki grafikte de (günlük ve 4 saatlik) var olan birçok formasyonu fark etmek gerek. Bu formasyonları fark edebilmek bize kısa vadelerde güzel karlar alma fırsatı verir. Ancak bunun için Teknik Analiz’in ne olduğunu bilmek gerekir.

Bunun için sizlere önerim;

Kendi analizinizi kendiniz yapın, başkalarına bağımlı kalmayın ve sosyal medyada coin haberleri peşinden koşmayın. İyi bir eğitim alın!

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment