Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 47 Bin Opsiyon Sözleşmesi ile Yeni Rekor Kırdı

Skew tarafından aktarılan bilgilere göre bir Bitcoin yatırımcıları Ocak 2021 tarihi için şu ana kadar hiç olmadığı kadar fazla miktarda opsiyon sözleşmesi açıyorlar.

Bitcoin (BTC) ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde 13 bin 300 dolar seviyesinin üstünde işlem görmeyi sürdürüyor. Yatırımcılar önümüzdeki günlerde piyasada volatilite beklerken BTC türev piyasalarındaki hareketlilik de son bulmuyor. Skew verilerine göre yalnızca bugün 800 milyon dolar değerinde BTC opsiyon sözleşmesinin süresi doldu.

Opsiyon piyasasında yeni bir rekora imza atıldı

Bitcoin türev yatırımcılarının en çok tercih ettiği platformlardan biri olan Deribit bugün opsiyon piyasasında yeni bir rekor kırıldığını açıkladı. Bitcoin borsası, sosyal medya üzerinden bir duyuru yayınladı ve Ocak 2021 tarihi için 16 bin sözleşme açıldığını duyurdu. Bununla birlikte borsadaki opsiyon sözleşmelerinin son 24 saat içerisindeki hacmi 47 bine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Deribit tarafınan paylaşılan bu bilgi, analiz firması Skew tarafından da doğrulandı. Skew ekibi de bugün bir tweet paylaşıp Deribit’te açılan işlemin “şu ana dek yapılmış en büyük Bitcoin opsiyonu işlemi” olduğunu açıkladı.

Kripto para piyasası için ne anlama geliyor?

Bu 16 bin Bitcoin sözleşmesinde baz alınan fiyatın 36 bin dolar olduğunu ve açılan sözleşmelerin alım opsiyonlu olduğunu söyleyebiliriz. Kesin bir yorum yapmak ne kadar mümkün olmasa da bu, sözleşmeleri açan yatırımcıların bullish olduğu anlamına gelebilir.

Bu noktada kesin bir yorum yapılamamasının sebebi opsiyon piyasasının karmaşık yapısından kaynaklanıyor. O ekibine göre yatırımcılar Bitcoin fiyatının 36 bin dolara çıkacağını düşündüğü için değil, önümüzdeki aylarda yaşanacak volatilite sayesinde para kazanabilmek için işlem yapmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!