Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XForceGlobal Açıkladı: Bitcoin Neden 20 Bin Doları Göremez?

Analist XForceGlobal, Bitcoin fiyatının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neden 20 bin dolara çıkamayacağını açıkladı. Analist, bu yıl Bitcoin’de görülen yükseliş haberlerinin piyasayı 2021’de doğrudan yükseltemeyeceğini söyledi.

XForceGlobal isimli Bitcoin analisti, TradingView üzerinde bir analiz paylaştı. Analizinde, Bitcoin fiyatının 2021 yılının ilk çeyreğinde 20 bin dolara ulaşmasını beklememek gerektiğini söyledi. XForceGlobal, iddiasına gerekçe olarak 2020 yılındaki Google Trends verileri ışığında Bitcoin’e olan ilginin 2017/2018 yıllarındaki verilere kıyasla düşük olmasını gösterdi.

Newsbtc’de Yashu Gola’nın paylaştığı haberde, Bitcoin fiyatının koronavirüs pandemisi, ABD teşvik paketi açıklamaları ve PayPal haberi gibi Bitcoin’i yükselten haber akışlarından etkilenerek yükseldiği ancak analist XforceGlobal’ın açıklamaları ışığında bu yükselişin önümüzdeki yıl için yeterli yorum yapma fırsatı vermediği kaydedildi.

Analist grafikler üzerinde açıkladı

Öncelikle sağlıklı bir boğa piyasasının görüldüğünü ifade eden XForceGlobal, yaptığı Bitcoin yorumunun sağlıksız boğa rallisi hakkında olduğunu söyledi. Analist, cup and handle (fincan ve kulp) formasyonu ile Bitcoin fiyatını yorumladı.

xforceglobal-bitcoin

Analist, Google Trends’den alınan verilere göre 2018 yılında görülen Bitcoin arama hacmine şu anda sahip olmadığımızı açıkladı. Bununla birlikte, ABD Dolar endeksinin (DXY) piyasalar üzerindeki etkisinin büyüklüğüne dikkat çekerek endeksin Bitcoin ile arasında güçlü bir korelasyon olduğunu söyledi. Analist, Bitcoin fiyat hareketliliğini anlamada kilit rol oynayan endeks ile Bitcoin’in ilişkisini aşağıdaki grafikte gösterdi:

xforceglobal-bitcoin

Cup and handle formasyonu neden önemli?

Cup and handle formasyonu, bir finansal varlığın keskin bir şekilde yukarı yönlü hareket etmesi ve piyasada satışların başlamasıyla fiyatın hafifçe aşağı yönlü hareket ettiğini anlatır. Bu kısım cup (fincan) şeklini oluşturur. Handle (kulp) kısmı ise fiyat yukarı yönlü devam ederken kademeli olarak geri çekilmeler görüldüğünde oluşur. Sonuçta da fiyatta yükselme görülür. Analiste göre, eğer bu formasyonun ortaya çıkardığı modelin üzerinde bir kırılma gerçekleşirse, Bitcoin fiyatı yavaş ve kademeli olarak yükselebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!