Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gazprom İsviçre’de Bitcoin Ticareti Hizmeti Sunacak

Rusya’da devlete bağlı olan enerji şirketi Gazprom tarafından yönetilen Gazprombank Swiss, İsviçreli müşteriler için Bitcoin hizmeti yeniliği getirdi. Banka, bundan böyle İsviçre’deki kurumsal müşterilere yasal olarak Bitcoin teklifi sunabilecek.

Gazprom tarafından işletilen banka, yapılan yeni bir duyuruya göre İsviçre’deki seçkin kurumsal müşterilere Bitcoin (BTC) ticareti ve saklama hizmeti sunacak. Banka, bu hizmetler için gerekli yetkiyi ise İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu olan FINMA’dan elde etti.

Altcoin için de adım atılacak

Edinilen bilgilere göre banka cephesi, gerekli yasal düzenlemelerin çıkabilmesi için iki yıldır çaba sarf ediyor. Banka, ilgili yasal çerçevenin artık belirlenecek olduğunu ise yaptığı bir basın açıklamasıyla duyurdu. Bu yasal çerçeveyle birlikte kurumsal müşteriler, Gazprombank Swiss üzerinden Bitcoin ticareti yapabilecek ve varlıklarını depolayabilecek.

Gazprombank Swiss, bu servisi zamanla daha çok çeşit kripto para için de sunmayı planladığını açıkladı. Yasal çerçeveyle birlikte kurumsal müşterilerin kripto para ile alakalı her türlü işlemlerinde olası risklerin önüne de geçilebilecek. Gazprombank Swiss CEO’su Roman Abdulin de konuyla alakalı açıklamalarda bulunarak bu hizmetle birlikte daha çok kurumsal müşteri çekeceklerini belirtti.

“Dijital ruble, kripto paralara baskın gelecek”

Rusya Merkez Bankası’ndan ise kripto paralarla alakalı yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre merkez bankası, dijital ruble ile alakalı sinyaller vererek dijital paranın, insanların kripto para ihtiyaçlarını ortadan kaldırabileceğini iddia etti. Merkez Bankası’nın Hukuk Departmanı Başkanı Alexei Guznov, köşe yazısında dijital ruble için pilot yılın 2021 olacağını belirtti. Açıklamalarına ek olarak Guznov, dijital rublenin kripto paralar tarafından şekillendirilen zorluklara da çözüm getireceğini öne sürdü.

Guznov, kripto paraların kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığına dikkat çekti. Ek olarak Guznov’a göre kripto paralar, ulusal ödeme sistemleri için de bir zorluk yaratan etmenlerin başında geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!