Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5.000 Dolar Üzerinde Tutunurken, Kripto Para Piyasası Yeniden Kızıla Boyandı

Kripto para piyasası Nisan ayının başlarında sansasyonel bir başlangıç yapıp Bitcoin‘in 5.000 dolar üstüne çıkmasıyla bahar havasına girmiş olsa da, ikinci haftanın sonlarına doğru piyasada yaşanan hafif çaplı düzeltmeler BTC hariç birçok kripto para biriminin elde ettikleri yükselişi gerisin geri kaybetmesine yol açtı.

Bitcoin iki gün önce 5.500 doları test ederken, basın saatine göre 5.027 dolar seviyelerinde geziniyor ve önemli bir destek noktası olan 5.000 dolar üzerinde tutunuyor. Toplam piyasa itibariyle en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum ise %3.04’lük düşüş yaşıyor ve bu ETH‘nin birim fiyatını 162 dolara kadar geriletti.

 

 

 

Yaşanan düzeltme ve düşüşten en az etkilenen büyük hacimli kripto paralar arasında son 24 saat içerisinde sadece %0.10 düşüş yaşayan Binance Coin ve stabil kripto para birimi Tether yer alıyor. 350 dolara kadar çıkmayı başaran Bitcoin Cash ise, yükseliş esnasında elde ettiği toplam piyasa hacmini olduğu gibi geri bırakarak dördüncü sıradan altıncı sıraya kadar düştü. BCH’nin basın saatine göre toplam piyasa hacmi 4.726 milyar dolar, birim fiyatı ise 266 dolar olarak gözüküyor.

Top 20 içerisinde Tether stabil kripto para birimi dışında yükseliş gösteren tek kripto para ise toplam piyasa hacmine göre en büyük on üçüncü kripto para knoumundaki Monero (XMR) oldu. Gizlilik odaklı kripto para Monero bir zamanlar top 10’un ayrılmaz bir üyesiyken, daha sonra Bitcoin SV, Tron ve Binance Coin’in yaptığı yükselişler nedeniyle top 10 dışında kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment