Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5.400 Doların Altına İndi! Piyasa Kan Ağlıyor

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yaşanan hard fork öncesi düşüşten hala tam olarak kurtulabilmiş değil. Bitcoin Cash hard fork’unun yaşandığı hafta kripto para piyasası toplamda 28 milyar dolar civarında hacim kaybetmiş olsa da, özellikle son bir kaç gün XRP gibi bazı kripto para birimleri küçük çaplı toparlanmalar yaşamış ve piyasaya biraz hareketlilik getirmişti.

Ancak tam ayıların etkisi bitti derken, yeni hafta yeni düşüşler ve yeni kırılmalar ile birlikte geldi. Basın saatine göre piyasa hacmi açısından top 10 arasında olan kripto para birimlerinin  Tether hariç hepsi, ciddi düşüş yaşamakta. Tether’in söz konusu yükselişi de temel olarak diğer kripto para birimlerinin ve özellikle BTC’nin düşüşünden kaynaklanıyor. Çok fazla değer kaybı yaşamak istemeyen yatırımcıların çoğu, böyle düşüş dönemlerinde fonlarını Tether’e aktarmakta ve bu sayede Tether yükseliş yaşamakta.

Basın saatine göre lider kripto para birimi Bitcoin %4.34’lük düşüş ile 5,349 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerin hızlı ismi XRP ise %4.44’lük düşüşün beraberinde 0.50 doların altına, 0,48 dolara kadar indi. Bir hafta önce yerini XRP’ye kaptıran ETH ise, yeni düşüşün etkisi ile 16.439 milyar dolarlık piyasa hacmine geriledi ve %9.39’luk düşüş ile en çok değer kaybı yaşayanların başında geliyor.

Top 10 içerisinde şüphesiz en fazla değer kaybeden ise, basın saatine göre %10.73’lük düşüş ile Cardano (ADA) oldu. Top 100 içerisinde dikkat çekici bir yükseliş yaşayan 70. sıradaki Factom ise, %31.31’lik bir artış ile kripto para üyelerini şaşırtmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment