Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBF Genel Başkanı Yarar: İslami Ülkeler Arasında Ortak Bir Kripto Para Sistemi Kurulmalı

Uluslararası İş Forumu (IBF) Genel Başkanı Erol Yarar, bundan birkaç gün önce kripto paralarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yarar’ın açıklamalarına göre “İslami ülkeler arasında ortak bir kripto para sistemi” oluşturulabilir.

“İslami Ülkelerde Kripto Para”

IBF Başkanı Erol Yarar bundan birkaç gün önce Anadolu Ajansı‘na konuşarak kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. ABD’nin uluslararası piyasalar üstündeki etkisinden bahseden Yarar, Müslüman milletler arasında yeni bir iş ağının kurulmasını öneriyor.

Uluslararası İş Forumu (IBF) olarak ekonomi alanındaki güncel sorunlar hakkında çeşitli araştırmalar yaptıklarını belirten Yarar, dolar ve ABD ikilisi hakkında şu yorumu yapıyor:

“Dolar ortak para birimi olmaktan çıktı, bir yaptırım aracı haline getirildi. ABD, para transferlerini kontrol altında tutuyor, sadece doları araç olarak kullanarak uluslararası piyasalarda yaptırım uyguluyor, ülkelerde kriz yaratıyor. Bu aşamada, finansal teknolojilerde Blockchain ve kripto paranın da bunun için kullanılıp kullanılamayacağını konuşacağız.”

Yarar yaptığı açıklamalarda ayrıca İslami ülkeler arasındaki ticaret anlaşmalarında kullanılabilecek bir kripto para projesinin de inceleneceğini belirtti. Yarar’ın düşüncelerine göre bu tarz bir kripto para; iş insanları, borsalar ve farklı ülkeler tarafından kullanılabilir. Yarar ayrıca bu kripto paranın, emtia fiyatlamalarında ana para birimi olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

İslam ülkeleri arasında Uluslararası Para Fonu’na (IMF) benzer işlevler gösteren bir fon kurmaktan da bahseden Yarar, bu fonun faizsiz finans ilkeleriyle hareket etmesi gerektiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment