Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Merkez Bankası Yakın Gelecekte Dijital Para Üretmeyecek

Tayland Merkez Bankası Başkanı Veerathai Santiprabhob, olası bir merkez bankası destekli dijital para (MBDP) projesi hakkında açıklamalar yaptı. Santiprabhob, böyle bir projenin önümüzdeki en az 3-5 beş sene boyunca hayata geçirilmeyeceğini açıkladı.

Tayland’da Dijital Para

Tayland Merkez Bankası’nın yöneticisi olan Veerathai Santiprabhob, yakın zamanda katıldığı bir etkinlikte dijital paralar hakkında açıklamalarda bulundu. Merkez bankası destekli dijital para fikri hakkında konuşan Santiprabhob, bu tarz projeleri hayata geçirmenin pek kolay olmadığını belirtti.

Tayland Merkez Bankası, vatandaşların kullanabileceği bir dijital para üretmeyi en azından yakın gelecekte düşünmüyor. Ancak banka bundan üç ay önce tamamen finans kurumlarının kullanımına özel olarak tasarlanmış bir dijital para üstünde çalıştığını açıkladı.

Tayland Merkez Bankası, bankalar arasında yapılan para transferlerini hızlandırmak için Corda’nın Blockchain platformundan faydalanıyor. Tayland Merkez Bankası öncülüğünde Inthanon Projesi adıyla geliştirilen bu projeye sekiz farklı ticari banka katıldı. Projenin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Merkez Bankası Destekli Dijital Para

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Christine Lagarde, bundan kısa bir süre önce merkez bankası destekli dijital paralar hakkında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MBDP projelerinin uluslararası ölçekte değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Lagarde, Dünya genelindeki merkez bankalarının bu konuyu en kısa süre içerisinde incelemelerini önerdi.

Bu tarz projeler gelişmiş ülkelerde oldukça detaylı bir şekilde araştırılıyor. Ancak Santiprabhob, gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerin bu tarz bir projeyi hayata geçirirken oldukça zorlanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment