Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5000$’ı Geçerken Altkoinler Ne Durumda

Bu ay sonunda gelecek olan hardfork, Bitcoin’in fiyatını uçuran faktörlerden önemli bir tanesi.

Bu Bitcoin sevdalıları için iyi bir haber olmasına karşın, altcoin tutkunları o kadar da mutlu değil. En azından görünüşe göre.

Altcoin’ler panikle elden çıkarılıyor

Farklı altcoin’ler farklı zamanda yükseldikleri halde, şu anda toplu halde satılıyorlar. Çoğu altcoin yatırımcısı, Bitcoin Gold ve SegWit2x hardfork’larını yakalamak için Bitcoin almaya başlamış.

ADK’den Richardo Badoer, güvenilir altcoin’lere sahip yatırımcıların, Bitcoin her yükseldiğinde korkmaması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda Badoer, bir altcoin projesinin başarılı olması için gereken şeyin, geliştiricilerin kullanıcılara şeffaf bir şekilde amaçlarını ve izleyecekleri yolları aktarmak olduğunu da eklemiş.

Altcoin’lerin satışı

Kullanıcıların Bitcoin Gold dağıtımından yararlanmaları için altcoin’lerini sattıkları söylentileri ivme kazanmış durumda. Hatta zararda oldukları halde, Bitcoin’e ne olacağını merak edip altcoin’lerini satan yatırımcılar bile var.

Bununda üstüne bazı kullanıcılar, altcoin’lerin birkaç gün içinde düşük fiyatlardan alım çılgınlığı sayesinde yükseleceğini bilmelerine rağmen Bitcoin almışlar. Tabii ki altcoin’lerin fiyatlarındaki bu artış, sadece Bitcoin’in fiyatının düşmesiyle gerçekleşecek. Onun dışında Bitcoin’in durumu iyi olduğu sürece altcoin’lerde fiyat düşmesi devam edebilir.

Bitcoin’e akım geliyor

Eğer bu ayın 25’indeki çatallaşma marketi çok kötü yönde etkilemezse, Bitcoin’in fiyatının artacağını söylemek mümkün. Efsane yatırımcı Mike Novogartz gibi analistlerden gelen açıklamalar, bu teoriyi doğrular nitelikte. Novogartz, Bitcoin’in merkezi olmayan para birimleri için bir devrimin sembolü ve dijital paralarin altını olduğunu söylemişti. Bu sözlerinin üzerine, CNBC’de yaptığı bir röportajda Bitcoin fiyatının Ağustos 2018’e kadar $10000 üzerine çıkabileceğini belirtmesi şaşırtıcı değil.

“Yeni farkettiğim şeylerden biri de, Bitcoin’e akımın yaklaştığıdır. Birkaç kurumsal yatırımcıyla San Francisco’da görüştükten sonra, hemen olmasa da onlarında Bitcoin’e geleceğini görebiliyorum. Bir sürü para toplandı. Oldukça rahatlıkla söyleyebilirim ki Bitcoin fiyatı daha da yükselecek. Bu çılgınlığın asıl zor tarafı, olabileceklerin hayal gücümüz tarafından sınırlandırılması. Genelde kendimize, bir fiyat söyleyerek sınır koyuyoruz. Eğer önümüzdeki 610 ay içerisinde $10000’e ulaşırsak, hiç şaşırmazdım.”

Mike Novogartz kendine $10000’da sınır koymuş bile. Finansal analist Tom Lee, Bitcoin’in $25000 olacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment